Casă de vacanță cu structură în formă de A, amenajată în stil scandinav, cu materiale simple

Acoperișul în 2 ape până aproape de pământ oferă una dintre cele mai bune și durabile protecții pereților casei tale. Iar dacă doi dintre pereți sunt astfel supliniți de pantele acoperișului, ceilalți 2, de formă triunghiulară, pot oferi casei de vacanță un design cu totul special, cum are această căsuță în formă de A. Forma literei A se referă la structura casei: cele 2 acoperișuri se prelungesc până aproape de pământ, iar linia de la mijlocul A-ului este planșeul dintre parter și etaj.

Această casă de vacanță cu structură în formă de A a fost construită în anii 1960 și a fost preluată de cuplul Chad și Courtney Ludeman în ideea renovării și folosirii sale ca și casă de vacanță și închirierii în perioadele în care este liberă.

Casă de vacanță și sursă de venit

Nu este singurul cuplu de arhitecți care și-a construit o astfel de casă și o închiriază atunci când nu o folosesc  ei:  vezi proiectul unei case late de doar 4 metri.

Datorită termoizolarii și renovării integrale, casa poate fi folosită că loc de retragere pentru iarnă și vară. Casa are o structură de lemn de sequoia California Redwood și include un living cu înălțime dublă, 2 dormitoare matrimoniale (unul la etaj și unul la parter), 2 băi complete și un dormitor comun cu 4 paturi la subsol.

În ciuda zonei rurale în care este amplasată, cabana este cât se poate de modernă la interior, într-un stil curat, cu influențe scandinave.

Living

Living

Scara spre etaj

Materiale rezistente și nepretențioase

Materialele folosite la renovare sunt rezistente și nepretențioase, iar combinația dintre ele dă întregului ansamblu un aer special, simplu, în stil scandinav.

Toate blaturile din casă, atât din bucătărie-living, cât și cel care înconjoară jacuzziul sau cele din băi, au fost turnate din beton, la fața locului, de către cei 2 proprietari. Blatul din living, de pildă, este lung de 13 metri, cât este și cabana, și adăpostește atât cele necesare în bucătărie, cât și alte spații de depozitare foarte necesare în casă. Datorită pereților înclinați, aici ies din discuție alte tipuri de dulapuri: acestea sunt perfecte pentru că ocupă un spațiu optim atât pe înălțime cât și pe adâncime, neluând mult din suprafața utilă a încăperii.

Bucataria, locul de luat masa si dormitorul de la parter se deschid spre veranda din spate

Blatul din beton de 13 metri turnat la fata locului

Dormitorul de la parter

Dormitorul de la etaj, cu usa culisanta

Dormitorul comun de la subsol.

Bucataria complet echipata.

Pereții interiori sunt placați cu placaj, în spatele căruia se află termoizolația din vată minerală adăugată de noii  proprietari. Inițial au dorit să lase grinzile de lemn la vedere și să termoizoleze pe la exterior, îndepărtând învelitoarea acoperișului, dar costul ar fi fost prea mare și au renunțat la idee, lucrând în schimb pe la interior.

Lavoarul de la baie amplasat pe blat de beton

Marginea si peretii din jurul cazii, placati cu beton

Blatul de beton peste depozitari construite din placaj.

Casa are verande la ambele deschideri, mai mică în partea din față, mai generoasă în partea din spate, unde se extinde pentru a adăposti  un jacuzzi pe lemn, 2 vetre de foc și spațiu suficient pentru socializare.

Dormitorul de la etaj se dechide și el într-o mică terasă adpostita sub streașină lungă a casei. La subsol, cele 4 paturi sunt construite unul lângă celălalt și sunt acoperite cu perdele, pentru intimitate.

Planurile casei

Subsol

Parter

Etaj.

Alte proiecte cu acoperișuri până la pământ

Constructor Tiny House

Daca ai un proiect, sau doar o idee despre casa perfecta pentru tine, poti apela pentru constructie la https://www.voyagerhouses.com/

Vezi Produsele recomandate

6 Comentarii

 1. Claudia Branescu 04/10/2018 Răspunde

  Super , vreau si eu una la fel cine poate sa-mi spuna cu aproximatie cat ma va costa asa ceva? Am 500 m2 la Valcea pe un deal. Multumesc anticipat. C:Branescu

  • Buna ziua, doamna

   Un proiectant din zona dvs cu siguranta va poate ajuta cu proiectul si concomitent va poate face si o estimare de buget, functie de materialele pe care le alegeti.

  • Dan M 05/05/2020 Răspunde

   Buna ziua,
   Sunt foarte interesat de genul acesta de proiect, casa „A Shape”, îmi puteți recomanda (date de contact) pe cineva din zona Moldovei (sunt din Iași) un proiectant și eventual un executant (constructor) cu experiența în lemn? Mulțumesc.
   De asemenea va rog sa îmi spuneți ce amprenta la sol (L x l) are acest proiect prezentat.

   • Buna ziua

    Va putem sugera aceasta companie,pentru proiectare si constructie: http://redcons.ro/contact.html .
    Cat despre amprenta la sol, nu am gasit-o nici noi. Tot ce am gasit publicat sunt planurile, asa cum le vedeti la finalul articolului, si aceasta precizarre: „Blatul din living, de pildă, este lung de 13 metri, cât este și cabana…”.

    Multumim pentru interes si speram sa va ajute!
    Mihaela Bulichi

 2. streianu sorin 20/02/2023 Răspunde

  sunt interesat de o cabana de forma asta in forma de A cu scara interioara .
  Cit costa pe 50 mp si cum imi puteti transmite detalii si oferta
  Necesita o placa din beton pe ce puneti sau construiti dumneavoastra in pret ?
  multumesc astpt raspuns

  • Bulichi Mihaela 21/02/2023 Răspunde

   Buna ziua
   Sporul casei nu proiecteaza si nu construieste case. Doar am scris despre diverse proiecte.
   Va invitam sa luati legatura cu un constructor de case din lemn, cum ar fi acesta sau acesta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X