O baie cu vedere din dormitor, în această amenajare interioară locuință unifamilială 144 mp

Date despre amenajare interioară locuință unifamilială:

  • Beneficiar: o familie cu 2 fete gemene (10 ani)
  • Suprafață utilă: 144 mp
  • Investiție: aproximativ 60 000 euro
  • Proiectare: Next Interior

Premisele proiectului

De la arthitecți:

„Locuința amenajată de echipa Next Interior se află într-un cartier liniștit al Bucureștiului,  are 144 de metri pătrați utili, distribuiți pe parter și etaj și aparține unui cuplu tânăr, cu două fetițe gemene.

Încă de la prima discuție cu beneficiarii ne-am dat seama că sunt o familie căreia îi place să socializeze, care se simt bine atunci când sunt înconjurați de prieteni, așa că ne-am dorit să le creem un mediu propice pentru astfel de întâlniri.

Am pornit de la paleta cromatică bazată pe nuanțe de gri pe care am ales-o împreună cu ei și am stabilit că trebuie să avem un accent de culoare: galbenul. Astfel ne-am gândit să le propunem o amenajare fresh, contemporană, curată, dar sofisticată și spectaculoasă în același timp.”

Planurile mobilate ale celor 2 nivele

Parterul – open space, bar plutitor și colectie de vinuri

„Punctul central al amenajării este categoric open space-ul de la parter unde am integrat bucătăria, zona de ședere și cea de luat masa.

Am conceput amenajarea pornind de la forma bucătăriei, care se dorea a fi destul de generoasă și am venit cu ideea de a da dublu rol uneia dintre laturi: front de lucru pentru bucătărie și bar pe partea dinspre locul de luat masa. Dar nu am vrut să propunem orice fel de bar, ci unul care să pară că plutește, suspendându-l pe picioare din sticlă.

Și pentru că beneficiarul este colecționar de vinuri, ne-am propus să îi creăm un spațiu de expunere a sticlelor, ce pot fi admirate în timp ce urci scările.

Dormitor matrimonial cu vedere spre baie

„Parte din brief a făcut și faptul că beneficiarii își doreau un dormitor matrimonial wow!, cu vedere către baie. Soluția noastră a fost să creăm un decor scenografic,  prin numeroasele suprafețe lucioase și utilizând mai multe surse de iluminat.

Zona dușului din baia matrimoniala este complet vitrată către dormitor, și pentru a continua motivul reflexiilor, am ales pentru pereții dușului plăci cu forme geometrice cu aspect de oglindă.”

Camera fetelor

„În camera fetelor am pus accentul pe zona de paturi, pe care le-am transformat în elemente scenografice tip căsuța, motiv ce se găsește și pe ușile dulapurilor. Aici am păstrat paleta cromatică, îndulcind-o totuși cu accente de roz prăfuit.

Iar pentru baia fetelor am optat pentru două lavoare tip bol, cate unul pentru fiecare, și pentru o cadă freestanding, pusă în evidență de plăcile ceramice lucioase, cu aspect de marmură.”

baterie cu ventil pop-up

 

Poți comanda din Magazin Sporul Casei:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Modifica Preferintele Cookies