Amenajare luminoasă a unui apartament din București. Apartament LED de MISO Architects.

Pornind de la ideile și dorințele proprietarilor transpuse în proiecte în plan și în 3D, echipa MISO Architects a obținut această amenajare luminoasă,  cu tușe frumoase de culoare și detalii impecabile.

Stilul amenajării este modern, aerisit, iar cromatica este inspirată de de spațiul luminos al apartamentului: mult alb, tonuri deschise și neutre, cu câteva accente de culoare care devin personaje principale în atmosfera asta luminoasă.

Zona de zi: living si dining

Un apartament cu linii unitare și un flow firesc

Arhitecții de la MISO Architects au mers pe o amenajare simplă, modernă, curată, la care execuția de calitate este esențială.

Zona de zi și cea de noapte sunt bine delimitate, iar lumina directă, lumina indirectă și scenariile de iluminat sunt foarte importante (s-au folosit mai mult de 80 ml de LED în toată casa, (de aici și denumirea de Apartament LED), pentru a crea o atmosfera călduroasă și relaxantă de acasă.

Mobilierul s-a făcut exclusiv pe comandă. S-a folosit o combinație de alb și lemn deschis, cu lumină integrată în mobilă. Peste tot unde a fost posibil s-a folosit mobilier suspendat, pentru a răspunde la cerința de întreținere ușoară.

La aceeași senzație de continuitate și unitate cromatică contribuie și parchetul de lemn pus neîntrerupt.

Pereții sunt într-o tentă de bej foarte deschis pentru a obține un pic de contrast cu mobila și plinta albă.

Toate instalațiile, țevile pentru utilități și panourile electrice unt ascunse, dar respectând normele de accesibilitate și ventilație impuse de lege.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti hol zona noapte 3
Atentie la detalii: mobilier pe comanda perfect executat si instalatii mascate

Camera de zi: living + dining

Livingul luminos de 27 mp este dominat de câteva elemente vizuale îmbinate frumos.

Zona de dining este organizată în jurul masei extensibile din MDF furniruit (Fameg) – zona preferată a pisicii.

Zona de living are o canapea modulară atipică care se transformă în pat pentru serile de home-cinema. Modulul galben al canapelei printre cele neutre este un element de accent care aduce un aer de jovialitate.

Peretele zonei de living este placat cu parament decorativ de cărămidă albă pentru a aduce o textura în relief pe care se generează umbre.

În zona de dining domină fototapetul liniștitor albastru închis cu linii fine albe, care creează o senzație de adâncime și intimidate și echilibrează influența peretelui de cărămidă albă de vis a vis.

Pentru tavan arhitecții au dorit să obțină un efect de tavan plutitor si să susțină împărțirea camerei în funcție de utilizări. Astfel, au folosit scafe pentru linii de lumină în zona draperiilor și impresia de 2 straturi de tavan în zona de living, unul placat cu lemn și iluminat perimetral pentru un plus de efect și profunzime.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti living1 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti living3 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti living4 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti living5 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti living7 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti living8

Zona de noapte

Cuvintele cheie pentru zona de noapte sunt liniște și relaxare.

Zona de noapte cuprinde dormitorul matrimonial, o baie, un dressing și un hol folosit ca și dressing. Pentru a sublinia unitatea zonei nu s-au folosit uși ci s-au creat 2 portale, unde s-au montat draperii care pot fi trase pentru intimitate.

Fototapetul cu pădure umple peretele lung pe care se găsește patul și accentuează ideea de liniște.

În dressing oglinda rotundă de mari dimensiuni este vedeta. Dressingul, pe lângă scopul de a depozita îmbrăcăminte și încălțăminte, ascunde centrală termică și oferă spațiu de depozitare pentru aspirator și masa de călcat.

Holul din zona de noapte care duce spre baia ensuite și living este o extensie a dressingului. S-a folosit aici o compoziție cu scafe de lumină (care ascund de fapt țevi), mobilier, placare de perete și tablouri cu licheni pe care le-a lucrat proprietara. Mobilierul incorporează o băncuță, iar placa cu lamelele este rabatabilă și ascunde panoul electric.

Benzi LED există și în scafe și în noptierele suspendate.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti dormitor 1Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti dormitor 2Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti dormitor 3Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti hol zona noapte vazut din dormitorMiso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti hol zona noapte 1

Biroul

Aici biblioteca și comoda suspendată susțin biroul generos de 2,7 m, gândit pentru 2 persoane. În camera mai există și o canapea extensibilă Formlab și un fotoliu puf de la Ambient Lounge. Covorul colorat aduce culoare camerei simple.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti birou 2 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti birou 3 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti birou 4 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti birou 1

Bucătăria

Dorința specială a proprietarei a fost maximizarea spațiului de depozitare și blat, aceasta fiind pasionată de cofetărie. Din același motiv a dorit un blat quartz (Arcadia de la Prowest) – se lucrează coca foarte bine pe el. Tot pentru a crea spațiu suplimentar de lucru s-a executat și o extensie de blat rabatabilă în fata ușii de balcon.

Mobila albă are un design simplu, fără vârstă. Elementul special al bucătăriei este corpul suspendat cu fronturile frezate din MDF furniruit, astfel încât nu se disting ușile.

Masca de radiator este formata din structură metalică și lamele furniruite.

Pentru iluminat s-au folosit reflectoare: se obtine flexibilitate și lumină animată (conuri de lumină).

Ca în orice amenajare modernă a unei bucătării, nu lipsesc cuptorul cu microunde și cuptorul electric montate elegant, pe verticală, într-o laterală a blatului de lucru.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti bucatarie 1 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti bucatarie 3 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti bucatarie 4 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti bucatarie 5 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti bucatarie 6

Băile

În apartament există 2 băi: una în zona de zi și baia ensuite din zona de noapte. Băile sunt spații identice ca dimensiune si au fost folosite aceleasi finisaje, dar fiecare spatiu a capatat individualitate, răspunzând la cerințe diferite. Imitația de marmură si cea de lemn, precum si faianța cu desen 3D în valuri, sunt puse în valoare cu ajutorul luminii.

Baia de serviciu este echipată cu dus walk-in, iar un dulap ascunde mașina de spălat rufe și uscătorul. Oglinda de aici este folosită pentru a face saptiul să pară mai mare, deși acesta fizic este ocupat de mașina de spălat și uscătorul de rufe.

Baia ensuite este echipată cu cadă. Aici sunt 2 oglinzi dispuse pe verticală: una se compune cu mobilă și lavoarul, celalat este o fâșie îngustă lângă rezervor care face ca baia să pară mai mare.

Corpurile de iluminat cu design timeless din băi sunt de la Frandsen, dintr-o colecție lansată acum 50 ani.

Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti baie ensuite2 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti baie ensuite3 Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti baie serviciu 1

Fișa proiectului:

  • Proiect realizat de echipa Miso Architects
  • Locație: zona Politehnică, București
  • Suprafață: 102 mp
  • Număr de locuitori: 2 (+ 1 pisică)
  • Durata amenajării: septembrie 2017 – august 2018
  • Fotografii profesionale realizate de Alexandru Drăgoi
  • Mobilier pe comandă realizat de Harmob
  • Corpuri de iluminat importate de Luminna
  • Obiecte sanitare de la Delta Studio
  • Draperii și perdele realizate de Stillise Interiors
Pilota Pene Gasca Natural Classic

Perne si pilote din lana Merinos si bumbac organic Made in Romania

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.