Cum poți obține un apartament în stil rustic în mijlocul unei metropole

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Viața într-un oraș mare poate însemna beneficii și oportunități deosebite, dar și lucruri mai puțin plăcute: zgomot, poluare, prea multă informație, stres. Unul dintre puținele locuri în care putem scăpa ușor de zgomotul de fond este acasă. Un colțisor liniștit pentru citit o carte, un spațiu intim pentru un ceai, zonă de joacă cu copilul, toate sunt locuri pe care le poți ține libere de tehnologie și unde te poți bucura de senzația tihnită de “acasa” și de reconectarea cu cei dragi.

 Rustic la bloc?

Pentru cei care senzația tihnită de acasă înseamnă “rustic”, dar locuiesc într-o metropolă, elementele stilului trebuie îmbinate cu bun gust și eleganță, pentru a nu da senzația de kitsch. Există numeroase apartamente de vânzare în București și alte orașe mari, noi și vechi, care odată luate în primire, sunt renovate sau amenajate cu instalații, mobilier și decorațiuni de ultimă generație.

Cum faci să îmbini confortul amenajărilor moderne cu elementele rustice care îți plac atât de mult? În fond centrala comandată prin telefon, patul king-size, canapeaua în stil scandinav, pardoselile impecabile și mobilierul pe comandă nu prea se potrivesc cu ștergarele agățate pe pereți și lingurile de lemn cu coadă sculptată.

 Elementele definitorii ale stilului rustic

Stilul rustic se definește prin căldură, simplitate și naturalețe.  Un apartament in stil rustic poate inseamna accente de lemn natur, fibrele naturale, culorile neutre, piatra naturală, fier forjat, dar și elemente vechi de decor și mobilier, luminate blând. Toate pot aduce cu eleganță o tușă rustică în interiorul casei tale, fara se incarce sau sa contrasteze flagrant cu elementele moderne ale amenajarii.

Un dormitor modern si aerisit, cu o tusa rustica: lemnele de foc si lumanarile.

 Arta

Dincolo de lingurile și ștergarele pe care le găsim la orice bâlci, există o întreagă pleiadă de elemente de artă populară pe care le poți integra într-un decor modern. Un cufăr de zestre sculptat la picioarele patului  matrimonial, o mască veche deasupra biroului, o păpușică expusă în camera copilului sunt elemente ce întroduc cu finețe pasiunea ta pentru stilul rustic printre elementele vieții moderne.

Living modern amenajat in jurul unui frumos cufar vechi, pe post de masuta de cafea.

 Mobilier

O comodă din lemn natur, un raft din scânduri nefinisate pe margini, sau scaunele din lemn masiv, cu spătar sculptat de la masa din living sunt accente bine-venite. Dacă ți se par incomode, adaugă niște pernuțe colorate și moi.

În casele străbunilor noștri nu se făcea risipă de mobilier și nici nu exista câte o piesă speciale pentru fiecare ocazie. Poți prelua ideea simplă a băncii de lemn pe o parte a mesei de familie, în loc de nenumărate scaune  de jur-împrejur.

Un birou frumos, cu mese de lucru in stil rustic

 Pardoseli și covoare

Plăcile ceramice neregulate care imită piatra sau cărămida uzată sunt o tușă rustica deosebită pentru bucătărie. Covoarele vechi pot fi integrate foarte frumos în zonă măsuței de cafea sau în bucătărie. Dacă nu ai unele vechi, există covoare noi, dar țesute din fibre naturale de lână sau cânepă, cu motive tradiționale, care aduc acel aer rustic atât de apreciat.

Covor si runner din materiale naturale. Remarcati si masuta ingusta din lemn de pe perete din fundal.

Stilul rustic în baie

Stilul rustic se poate integra și în baie, sub formă unui coș de răchită pentru depozitari diverse, a unei băncuțe din lemn pentru prosoape, sau sub forma ramei de la oglindă.

Baia: Rame si antistropire din lemn antichizat, ulcica de lut si cosurile de nuiele pentru prosoape.

Pături, pleduri și pernuțe

Fotoliul de citit, scaunul de la masa de toaletă sau cel de la picioarele patului pot fi acoperite neglijent cu un pled din petice. Vă mai amintiți de pledurile din cordele? Le țeseau bunicile din fâșii de țesături colorate, vechi. Sunt multicolore și vesele și se pot arunca neglijent sub măsuță de cafea din sticlă, de de pildă.

Un balcon amenajat cu lemn si piatra – elemente ale stilului rustic.

Bucătăria: rafturi, blaturi, mese, ustensile

Lemnul natur poate fi integrat frumos și în bucătărie, sub formă de rafturi, blat pentru masă sau insula de gătit. Tot aici puteți folosi tot felul de coșuri de răchită pentru depozitare, tocătoare, ustensile cu mâner de os, prosoape țesute în casă, cuiere și agățători din lemn sau fier forjat.

Suvenituri, lumânări și flori proaspete

Nu renunța de tot la farfuriile de lut, vasele din lemn sau din lut pictat, micile statuete, sfeșnice sau rame. Toate pot fi expuse pe o comodă înaltă sau pe un raft dedicat din zona de zi. Adaugă și câteva lumânări simple din ceară, pentru un look călduros. Nu uita nici de florile proaspete, de preferat în buchete mixte, cu flori de câmp.

Sursă imagini: Shutterstock.

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.