5 soluţii pentru o baie curată şi strălucitoare fără prea mult efort
0 comentarii

O baie curată se menţine cu efort constant, fie că în casă locuieşte o singură persoană, fie mai multe, iar provocarea este cu atât mai mare cu cât spaţiul este mai aglomerat şi cu dotări complicate.

Aburii, stropii, praful, scamele, părul, spuma sunt produse zilnice ale activităţilor noastre în camera de baie şi chiar în condiţiile unei curăţări constante, au tendinţa de a se aduna în colţuri, la îmbinări şi pe suprafeţele lucioase, astfel încât în baie curăţenia generală se impune mult mai des decât în celelalte camere.

Sigur, există soluţii de curăţenie şi tot felul de dispozitive care ne ajută să o obţinem o baie curată şi strălucitoare, dar mai există încă ceva, care ne poate uşura munca şi poate fi luat în calcul încă din perioada de renovare a băii: designul.

Designul pentru o baie curată şi strălucitoare fără prea mult efort

Designul unui obiect presupune luarea în considerare şi încorporarea esteticii, dar şi a funcţiei şi a elementelor de ordin economic. Designul unui obiect este un proces continuu şi este reconsiderat ori de câte ori apar provocări noi, fie din partea utilizatorilor, fie a producătorilor, astfel încât obiectele sunt modificate şi optimizate permanent.

Datorită designului produselor sanitare care a fost studiat şi optimizat în timp, produsele pe care poţi să le alegi astăzi pot fi complet diferite de cele de acum un deceniu, şi totuşi servesc aceloraşi scopuri. Mai mult, pot servi aceloraşi scopuri şi totuşi te pot ajută să ai o baie mai curată, care se întreţine mai uşor.

Toaleta suspendată

O toaletă suspendată te scapă de grija de a curăţa acele zone inaccesibile şi frustrante de la îmbinarea cu pardoseala  sau din spatele ei.

Un vas de toaletă suspendat, montat în perete, aduce nu doar o economie de spațiu, dar conferă și un aspect mai îngrijit al camerei, fiind într-adevăr mult mai simplu să ștergi spațiul din zona vasului și să ai o podea mai curată.

004_02046_00
Toaletă și bideu suspendate, colecția Nexo de la Roca

Lavoar pe semi-piedestal sau blat

Dacă vrei să asortezi toaleta suspendată și să reduci și mai mult timpul petrecut făcând curățenie în baie, alegerea unui lavoar pe semi-piedestal sau blat este cea corectă. Podeaua este mult mai ușor de șters, fără efortul de a ajunge în zonele din spatele piciorului de sprijin.

Un lavoar montat în perete folosește semi-piedestalul numai pentru a masca instalația sau, dacă alegi un blat și un dulap sub lavoar, vei folosi mai bine spatiul cu ajutorul noii depozitari create.

Roca-Nexo-lavoar-suspendat2
Lavoar suspendat Nexo

Baterii cu finisaje de calitate, pentru o strălucire de durată

Cum rămâne cu petele de calcar de la apă sau săpun care rămân inestetic pe baterii? Cum pot fi acestea prevenite sau curățate fără efort? În cazul Roca, prin intermediul tehnologiei de cromare EverShine® care previne oxidarea si petele lăsate de apă sau orice substanțe care s-ar putea lipi de suprafață.

Astfel, toate suprafețele cromate din baie vor arăta impecabil pentru o periodă mai lungă de timp cu un minim de  efort investit în curățarea lor.

004_04414_00
Baterie monocomanda L90

Oglinzi fără abur

O oglindă aburită după o baie fierbinte poate deveni problematică: o dată ce ai șters-o vei lăsa urme și toată munca ta se va duce cu o simplă mișcare a mâinii. Oglinzile încălzite din oferta ROCA se adaptează la temperatura din cameră, pentru a preveni aburirea.

În plus, sistemul de lumini este adaptat astfel încât să lumineze perfect tenul fie că te pregătești dimineața pentru o zi de muncă sau seara, pentru acele momente în care trebuie să arăți impecabil.

Oglinda Victoria Basic
Oglinda Victoria Basic

Toalete fără margini interioare

La un vas WC clasic, apa este dirijată prin interiorul marginii răsfrânte în interior pentru ca apoi gravitaţia să o împingă în jos, spălând astfel vasul în întregime. La acest tip de vas, reziduurile care se depun sub marginile vasului de toaletă, pe interior, pot fi dintre cele mai dificil de curăţat şi inestetice.

Designerii Roca au creat vasul de toaletă fără margini interioare,  lansat anul trecut, care nu doar că este mai uşor de curăţat şi mai igienic, dar consumă şi mult mai puţină apă.

Când îţi recreezi baia, ia în calcul şi inovaţiile oferite de designeri: includerea de obiecte de toaletă bine proiectate îţi va uşura viaţa mai târziu.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.