5 idei pentru transformarea vechiului frigider

Deși vechiul frigider este încă utilizabil și are consumuri bune, aspectul său nu te mai încântă. Fie ai schimbat restul electrocasnicelor și nu se mai potrivește, fie ai schimbat mobila din bucătărie, fie dorești o schimbare în colțul acela plictisitor și monocrom, frigiderul cel vechi nu-ți dă pace și ai vrea o soluție rapidă pentru schimbarea aspectului. Iată câteva idei pentru transformarea vechiului frigider.

1.Cumpără unul nou

Evident, soluția care vine imediat în minte atunci când este vorba despre un frigider vechi este înlocuirea lui cu unul nou.  Iar situația ideală pentru achiziția unui frigider nou, mai ales într-o bucătărie limitată ca spațiu este reamenajarea, pentru ca toate să fie aranjate perfect în jurul electrocasnicelor.

Dacă nu reamenajezi, atunci umplerea unui spațiu foarte clar delimitat s-ar putea să-ți dea câteva bătăi de cap, din perspectiva: modelului (o ușă / două uși), dimensiunilor exacte, funcțiilor încorporate, și nu în ultimul rând al mărcii și al bugetului.

Dacă este vorba despre o marcă de renume și despre un buget ușor de ținut sub control consideră și marca de frigidere Arctic, brand romanesc vechi, de încredere, cu o rețea de service-uri întinsă la nivel național. Sau eficientele si încăpătoarele combine frigorifice Arctic. În orice magazin ai căuta, stradal sau online, vei găsi această marcă într-o gamă de prețuri acceptabile și cu toate funcționalitățile moderne.

Vezi Produsele recomandate

casuta de 70 mp bucataria
Frigider incastrat, cu valorificarea spatiului de deasupra si din lateral

Dacă cumpărarea unui frigider nou nu este o soluție viabilă deocamdată, iată ce mai poți face: folosește-te de interiorul bine întreținut și încăpător al vechiului tău frigider, în timp ce schimbi exteriorul prin una dintre interesentele idei de mai jos.

2.Autocolantul pentru frigider

Autocolantul pentru frigider este una dintre cele mai simplu de implementat cosmetizari a bătrânului și răbdătorului aparat. Poate fi un desen simplu, monocrom, sau unul pe toată suprafața, full-color. Pe primul îl poți găsi ușor online, în timp ce pe al doilea îl poți comanda unei companii locale de materiale publicitare și îl poți personaliza 100%.

3.Folosește spațiul de depozitare de deasupra și din jurul frigiderului

Dacă ai ales sau ai fost forțat de imprejurări să alegi un colț liber al bucătăriei pentru frigider, iar după ce l-ai instalat constați că nu arată chiar așa de bine cum ai fi vrut, poți oricând considera crearea unor spații de depozitare care să valorifice cei cel puțin 50 cm rămași liberi până la tavan, plus spațiul din laterale. Poți considera să depozitezi acolo orice îți trece prin minte, de la obiecte și substanțe pentru curățenie, până la veselă și pahare, vase pentru servit și chiar să-ți construiești o mică vinotecă

4.Expune-ți colecțiile pe el

colectie pe frigider

S-ar putea să fie fie vorba despre faimoasă colecție de magneți din concedii, dar la fel de bine poate fi vorba despre planșele care arată evoluția la desen a copilului, o colecție de mici obiecte de ceramică sau textile.

Orice poate fi dotat cu un magnet suficient de puternic, asta cu condiția ca suprafața frigiderului tău să atragă magneții.

Sursă imagine alăturată : houzz.com

5.Transformă-l în tablă de scris

În ultimii ani, multe proiecte de decorațiuni interioare pentru familii cu copii includ table de scris: clasice, sub formă de autocolant sau chiar vopsea. La fel ca autocolantul decorativ, există autocolant negru, tip tabla de scris, pe care poți folosi creta și îl poți curăța ușor cu cârpa umedă.

Îl poți folosi cu succes și pe frigider și ai simultan mai multe avantaje :

  • împrospătezi aspectul bătrânului tău frigider,
  • cei mici își pot căuta de lucru pe lângă tine și îi poți supraveghea sau puteți discuta în timp ce gătești
  • tabla de scris se poate îndepărtă ușor, prin de sprindere, ca orice alt autocolant
  • poți folosi în continuare și magneți, suprafață devenind astfel una de lucru complexă și interesantă pentru cei mici.

Nu uita să ștergi praful de cretă de pe jos și de la îmbinările frigiderului, după fiecare utilizaje a “sălii de clasă”.

Tu ce idei ai pentru transformarea vechiului frigider?

1 Comentariu

  1. Romulus Nantu 05/04/2019 Răspunde

    Buna ziua. O completare la ideea de a folosi suprafata frigiderului ca o tabla de scris : puteti folosi markere pentru table scolare albe, se curata f. usor, nu sunt toxice si sunt pe mai multe culori .(functie de culori stabiliti prioritatile)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X