3 moduri de a introduce pictura în amenajare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă te gândești că picturile și tablourile sunt același lucru, nu ai putea greși mai mult. Pictura este arta de a aplica vopsele, pigmenți și uleiuri pe o suprafață solidă. Se pot folosi pentru asta pensule, cuțit, burete, aerograf sau orice altă tehnică este mai potrivită scopului.

Tabloul este întregul format din pictură, fotografie, pirogravură sau goblen, de pildă, rama și sistemul de agățare. Dintr-un tablou poate face parte foarte bine și o fotografie, o hartă sau un obiect vechi de îmbrăcăminte, nu numai o pictură.

Ambele au o doză de meșteșug inclusă, iar dacă ești înclinat să alegi pictura, ar trebui să vezi în câte moduri o poți include în decorul tău favorit, îmbogățindu-ți viața cu frumusețea și unicitatea unei opere de artă autentice.

Pictura pe pânză

Pictate cu pensula sau cu spatula, înrămate sau nu, picturile atrag atenția și invită la studiu amănunțit, pe lângă faptul că înfrumusețează și adaugă culoare în orice încăpere. Poți să le cumperi online sau să cutreieri anticariatele și galeriile de artă pentru a alege pe îndelete opere pe gustul tău. Arta nu se cumpără în grabă, iar în unele cazuri așteptarea mărită pe deplin.

Arta populară

Un alt mod de a introduce pictura în amenajare este prin arta populară: ceramica tradițională, pictura pe lemn, pe sticla sau chiar pe obiecte de mobilier aduce o notă puternică de autenticitate și meșteșug în orice casă.

Indiferent de epocă și cultură, ceramica tradițională este un mijloc minunat de a aduce culoare din bucătărie până în living sau pe birou. De la vase de servit până la vaze și ulcele, cermica poate fi încorporată aproape în orice decor, profitând atât de latura sa practică, cât și de culoarea abundentă și veselă ce o decorează.

Obiectele vechi de lemn sau sticlă, pictate manual pot fi expuse de asemenea, cu mândrie, oriunde, indiferent de stilul adoptat în amenajare.

Poți introduce culoare și  prin intermediul covoarelor cu motive tradiționale.

Pictura murală

Un alt mijloc de a introduce pictura în ambient este pictura murală. În ciuda primei impresii, nu este o soluție permanentă, dar efectul de intrare într-o altă poveste este înzecit. Este acea pictură gigantică, dintr-o parte în alta a peretelui, care te absoarbe înăuntrul ei și îți dă impresia de refugiu absolut. Mai puternică vizual decât orice tapet, dar fără luciul și perfecțiunea tehnică a acestuia. Absolut autentică și cu amprenta artistului, o pictură murală are puterea de a atrage privitorul în orice poveste alegi să spui.

Cele mai des decorate camere în acest fel sunt camerele copiilor, desigur, mai pline de poveste și poezie decât formalitatea unui living.

Vopsea si figurine din lemn pentru a inviora atmosfera in acest spital pentru copii. O idee buna si pentru camera copilului, nu crezi?

Tu ce fel de pictură preferi la interior?

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.