Incalzire/racire gratuit: aer conditionat alimentat 100% cu energie solara - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Incalzire/racire gratuit: aer conditionat alimentat 100% cu energie solara - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Incalzire/racire gratuit: aer conditionat alimentat 100% cu energie solara

Principiul este simplu: sistemul de aer conditionat este alimentat in curent continuu la 48V si este conectat direct la un sistem de panouri fotovoltaice, in loc sa il conectam la reteaua de energie terestra (ENEL, EoN).

Energia produsa de panourile (P.V.) va alimenta sistemul AC, prin intermediul unui controller si a unor acumulatori (oferiti la pachet cu AC).

Cum aerul conditionat nu functioneaza 24/24h,  7/7 zile, surplusul de energie poate fi utilizat de  alti consumatori electrici din casa, cum ar fi cel de iluminat, si veti avea placuta surpriza sa constatati ca, pe langa faptul ca beneficiati de incalzire/racire GRATIS, facturile dvs. de energie si gaz sunt mai mici, si cu putin ajutor de la profesionisti, vor disparea cu desavarsire.

AC_solar_instalat1
Aer conditionat solar instalat pe perete bloc 

Proiectarea, dimensionarea si montajul sistemului trebuie facute de profesionisti

Toate estimarile trebuie facute tinand cont de particularitatile fiecarei proprietati in parte si de nivelul de confort pe care vi-l doriti.

Nu este un calcul simplu, de tipul „daca pe vecin l-a costat 1000 lei la 100 mp, pe mine, la 80 mp trebuie sa ma coste 800 lei”. Trebuie luate in calcul elemente precum inaltimea camerelor, ventilatiile, suprafetele vitrate, orientarea casei fata de punctele cardinale, etc, pentru a vi se oferi solutia optima pentru dvs.

AC_solar_instalat3

Finantarea sistemului

Puteti achizitiona ofera posibilitatea de achizitie cu AVANS O% (ZERO). Adica economiile realizate prin neplata energiei utilizate de sistemul AC  si din surplusul de curent generat de sistemul de panouri voltaice le veti folosi pentru plata sistemului solar instalat.

Functie de dimensiunea sistemului (numarul de panouri voltaice), consumatorii racordati la el (AC incalzire/racire, iluminat, echipamente casnice) si de gradul de utilizare (perioada de timp in care acestia functioneaza), rezulta, mai ales in lunile calde, un castig net de energie neutilizata de catre aparatul AC, care va fi distribuita celorlalti consumatori electrici.

In lunile reci, daca sistemul este este dimensionat strict pentru alimentarea aparatului AC, iar incalzirea spatiului este exclusiv AC cu panouri fotovoltaice, facturile de energie conventionala ar trebuie sa fie oricum destul de mici – cu siguranta mai mici decat la un sistem clasic AC.

Performantele economice ale unui sistem AC 100% SOLAR versus AC clasic

AC_solar_comparatie_consumuri_8h

AC_solar_consumuri_10_ani

In 6 ani de exploatare:

 • un AC clasic, aduce cheltuieli de 7.740 lei (valoarea aparatului + consum energie), in timp ce
 • un AC solar 100% isi rascumpara valoarea si produce si o economie de 1.447,65 lei.

Prin comparatie intre cele 2 echipamente, investitia intr-un AC 100% solar se amortizeaza in maxim 3 ani.

Cum arata sistemul

AC_solar_schema_instalatie

AC_solar_instalat2

AC_solar_instalat4

Echipamentele pot fi cumparate sau inchiriate.

Oferta concreta AICI.

Pentru a comanda sau pentru o oferta personalizata folositi formularul de mai jos:

Cere oferta

Vrei o oferta de pret? Doresti mai multe detalii? Completeaza formularul de mai jos si trimite solicitarea. Te rog completeaza inclusiv produsul sau serviciul dorit.

Datele tale de contact

Nume

E-mail

Telefon

Judetul de livrare

Localitatea de livrare

 

7 comentarii

 1. Maftei Sebastian

  Daca vrei ca sistemul sa functioneze numai cand este soare mai ai nevoie de baterii?

  • DA. Valoarea curentului produs de panouri, depinde de intensitatea luminoasă.
   Pentru a avea suficientă energie, este nevoie și de baterii.
   Oricum, sistemul vine la pachet. Este nevoie doar de sistemul de montaj al panourilor photovoltaice, care diferă în funcție de tipul de acoperiș.

 2. Cat costa un sistem pt o suprafata de 150-170 mp

 3. BUNA ziua
  cat costa tot panel + aparatus+AC

  multumesc

  brasov

  • Buna ziua

   Pretul unui sistem complet variaza intre 2.560 Euro si 10.900 euro, functie de configuratia aleasa si nevoile dvs de consum.

   Va rog sa gasiti AICI o brosura de oferta, iar pentru detalii si oferta personalizata, rog luati legatura cu
   dl.ing.Miclea Aurel: 0763 650 071 sau 0757 085 056 .

   • buna seara,m-ar interesa sistemul dar fara aer conditionat fiinca am aer conditionat:carrier 12000btu a++ inverter,deci sistemul se poate monta si la aerul meu conditionat?

    • Buna ziua, Mihai
     Este posibil sa folosesti aparatul tau cu un sistem de producere a energiei verzi.
     Pentru a configura oferta corect, te rog sa ne trimiti pe office@sporulcasei.ro o copie dupa eticheta energetica a aparatului tau, un link de unde sa putem indentifica consumurile si caracteristicile tehnice, sau chiar cartea tehnica a aparatului.
     Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Ghid pentru o casă cu aer sănătos în timpul iernii

Contrar aparențelor, aerul rece din timpul iernii are un nivel scăzut de umiditate. Astfel, cu …