Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Incalzire/racire gratuit: aer conditionat alimentat 100% cu energie solara

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Principiul este simplu: sistemul de aer conditionat este alimentat in curent continuu la 48V si este conectat direct la un sistem de panouri fotovoltaice, in loc sa il conectam la reteaua de energie terestra (ENEL, EoN).

Energia produsa de panourile (P.V.) va alimenta sistemul AC, prin intermediul unui controller si a unor acumulatori (oferiti la pachet cu AC).

Cum aerul conditionat nu functioneaza 24/24h,  7/7 zile, surplusul de energie poate fi utilizat de  alti consumatori electrici din casa, cum ar fi cel de iluminat, si veti avea placuta surpriza sa constatati ca, pe langa faptul ca beneficiati de incalzire/racire GRATIS, facturile dvs. de energie si gaz sunt mai mici, si cu putin ajutor de la profesionisti, vor disparea cu desavarsire.

AC_solar_instalat1
Aer conditionat solar instalat pe perete bloc

Proiectarea, dimensionarea si montajul sistemului trebuie facute de profesionisti

Toate estimarile trebuie facute tinand cont de particularitatile fiecarei proprietati in parte si de nivelul de confort pe care vi-l doriti.

Nu este un calcul simplu, de tipul „daca pe vecin l-a costat 1000 lei la 100 mp, pe mine, la 80 mp trebuie sa ma coste 800 lei”. Trebuie luate in calcul elemente precum inaltimea camerelor, ventilatiile, suprafetele vitrate, orientarea casei fata de punctele cardinale, etc, pentru a vi se oferi solutia optima pentru dvs.

AC_solar_instalat3

Finantarea sistemului

Puteti achizitiona ofera posibilitatea de achizitie cu AVANS O% (ZERO). Adica economiile realizate prin neplata energiei utilizate de sistemul AC  si din surplusul de curent generat de sistemul de panouri voltaice le veti folosi pentru plata sistemului solar instalat.

Functie de dimensiunea sistemului (numarul de panouri voltaice), consumatorii racordati la el (AC incalzire/racire, iluminat, echipamente casnice) si de gradul de utilizare (perioada de timp in care acestia functioneaza), rezulta, mai ales in lunile calde, un castig net de energie neutilizata de catre aparatul AC, care va fi distribuita celorlalti consumatori electrici.

In lunile reci, daca sistemul este este dimensionat strict pentru alimentarea aparatului AC, iar incalzirea spatiului este exclusiv AC cu panouri fotovoltaice, facturile de energie conventionala ar trebuie sa fie oricum destul de mici – cu siguranta mai mici decat la un sistem clasic AC.

Performantele economice ale unui sistem AC 100% SOLAR versus AC clasic

AC_solar_comparatie_consumuri_8h

AC_solar_consumuri_10_ani

In 6 ani de exploatare:

 • un AC clasic, aduce cheltuieli de 7.740 lei (valoarea aparatului + consum energie), in timp ce
 • un AC solar 100% isi rascumpara valoarea si produce si o economie de 1.447,65 lei.

Prin comparatie intre cele 2 echipamente, investitia intr-un AC 100% solar se amortizeaza in maxim 3 ani.

Cum arata sistemul

AC_solar_schema_instalatie

AC_solar_instalat2

AC_solar_instalat4

Echipamentele pot fi cumparate sau inchiriate de la Smart Instal Deva.  info.smart.install@gmail.com

Oferta concreta AICI.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

10 comentarii la „Incalzire/racire gratuit: aer conditionat alimentat 100% cu energie solara”

 1. Sunt si perioade insorite cand nu ai nevoie de AC. Sistemul permite folosirea energiei electrice acumulate si nefolosite la un incalzitor electric, spre ex? Multumesc.

  Răspunde
  • Buna seara dl Gica70

   Pachetul livrat de producator este doar pentru consum aparate in curent continuu(48V).
   Daca doriti sa utilizati energia si pentru altceva (iluminat, consum casnic, etc.) trebuie sa achizitionati suplimentar un invertor 48V la 220V. Acesta trebuie dimensionat in functie de consumatori si de sistemul de baterii care il achizitionati.

   Ing.Aurel Miclea
   ofertare.smartinstal@gmail.com

   Răspunde
  • DA. Valoarea curentului produs de panouri, depinde de intensitatea luminoasă.
   Pentru a avea suficientă energie, este nevoie și de baterii.
   Oricum, sistemul vine la pachet. Este nevoie doar de sistemul de montaj al panourilor photovoltaice, care diferă în funcție de tipul de acoperiș.

   Răspunde
  • Ai nevoie pentru ca pornirea ia un curent mare si nu este rentabil sa folosesti mai multe celule solare necesare curentului de pornire. Pe de alta parte toata automatizarea trebuie alimentata in permanenta pentru a fi gata in orice moment sa functioneze (altfel vor fi multe resetari).

   Răspunde
  • Buna ziua

   Pretul unui sistem complet variaza intre 2.560 Euro si 10.900 euro, functie de configuratia aleasa si nevoile dvs de consum.

   Va rog sa gasiti AICI o brosura de oferta, iar pentru detalii si oferta personalizata, rog luati legatura cu
   dl.ing.Miclea Aurel: 0763 650 071 sau 0757 085 056 .

   Răspunde
   • buna seara,m-ar interesa sistemul dar fara aer conditionat fiinca am aer conditionat:carrier 12000btu a++ inverter,deci sistemul se poate monta si la aerul meu conditionat?

    Răspunde
    • Buna ziua, Mihai
     Este posibil sa folosesti aparatul tau cu un sistem de producere a energiei verzi.
     Pentru a configura oferta corect, te rog sa ne trimiti pe office@sporulcasei.ro o copie dupa eticheta energetica a aparatului tau, un link de unde sa putem indentifica consumurile si caracteristicile tehnice, sau chiar cartea tehnica a aparatului.
     Multumesc.

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.