7 moduri de a introduce broderia în amenajare

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Broderia va găsi mereu o cale de a fi la modă, la fel ca şi cum obiectele handmade: orice este autentic ne atrage şi ne defineşte. De fapt căutaţi chiar acum prin casă şi cu siguranţă veţi găsi ceva brodat: o pernuţă, o eşarfă, un runner pentru masa din sufragerie sau poate cămaşa personalizată cu care mergeţi la serviciu. În acest material este vorba despre moduri de a introduce broderia în amenajare, fără riscul de a părea demodată.

Poţi adăuga o broderie la orice

Orice obiect, fie el creat în casă sau produs industrial se poate personaliza şi i se poate adăuga o notă creativă cu câteva fire de aţă colorată, acul sau maşinăria potrivită şi puţină imaginaţie. Poţi personaliza lenjeria de pat, conturând părţi din desenul imprimat, păturica copilului cu personajul lui favorit, sau rochiţica fetiţei, cu un şirag frumos de mărgele brodate. Da, lucurile pe care le cumpărăm pot fi de serie, dar puţină îndemânare şi imaginaţie te pot scoate din anonimat.

Perne improspatate cu o broderie colorata. Sursa imagine: http://www.designimprovised.com

Broderia este durabilă şi delicată

Majoritatea broderiilor pe care le folosim astăzi sunt făcute la maşină, dar nu sunt mai puţin atractive: au culori vii, sunt precise, au volum şi textură şi înnobilează orice obiect: fie el pernă, cuvertură, batistă sau echipament de lucru. Se poate decolora prin spălare, dar nu o poţi face să dispară.

7 moduri de a introduce broderia în amenajare

Broderia nu trebuie să fie neapărat complexă. Uneori o simplă înşiruire de puncte şi linii poate modifica complet un obiect de serie – dacă vrei să le faci tu. Dacă îţi plac broderiile fine şi elaborate, le poţi introduce în amenajare simplu prin achiziţia obiectului gata brodat. Să vedem câteva metode de a introduce broderia în amenajare. Sau de a reintroduce lucrul manual în viaţă noastră.

Pernele brodate

Evident, nu pernele sunt brodate, ci feţele pernelor. Te poţi juca cu acul şi aţa pe o faţă de pernă uni, scriind acolo monogramele voastre, sau poţi cumpăra un set de perne brodate cu desen fin şi durabil, că se le foloseşti sau să le faci cadou.

Pernuţele fac parte din acea grupă de decoraţiuni care îşi pot schimba faţă după cum se schimbă decorul, pot fi folosite sau arucate într-un colţ şi apoi reintroduse, cu altă faţă.

In imaginea de mai jos: perne brodate hipoalergice de la Limarom, personalizabile integral.

Obiectele de birou

Există coşuleţe de gunoi sau pahare pentru pixuri cu găurele: sunt un teren perfect pentru exersat lucrul manual şi în plus un coşuleţ alb sau negru arată mult mai bine cu un brâu colorat şi texturat. Te poţi juca şi cu coperta unei agende sau cu un semn de carte.

Sursa imagine: http://www.designimprovised.com

Abajurul veiozei

Abajurul conservator şi în culori neutre, chiar dacă s-a pătat, merită o nouă viaţă: brodează un model geometric în culori vesele şi îl vei reintroduce în viaţă voastră cu altă alură.

Abajururi complet schimbate cu ajutorul broderiei. Sursa imagine: http://www.amazinginteriordesign.com

Locul de luat masa: în stil rustic de vară

Schimbă ceva la modul în care aranjezi masa pentru servire: o faţă de masă cu broderie din fir sau chiar din panglică subţire, cu ciucuri sau broderia spartă, alături de o vază cu flori de câmp şi câteva lumânări schimbă complet atmosfera în colţul de luat masa. Dacă nu foloseşti faţă de masă, atunci un runner sau nişte naproane, vor avea acelaşi efect, atât timp cât sunt din materiale uşoare şi sunt brodate.

Runner din bumbac cu dantela si broderie din zona Clujului.

Broderia ca obiect de artă

Broderiile pot fi şi înrămate şi expuse ca nişte mici tablouri desăvârşite. Acest frumos flamingo este expus în cercul sau de brodat, dar îl poţi scoate şi îl poţi monta într-o ramă clasică.

Sursa imagine: http://www.molliemakes.com

Broderia şi mobilierul

Un taburet, un otoman sau un fotoliu duse la retapitat pot fi înfrumuseţate cu o broderie permanentă. Dacă ideea de permanenţă nu este ceea ce cauţi, atunci adaugă un covoraş, un mic napron sau altă formă de broderie pe care să le poţi îndepărta după cum ai nevoie.

Sursa imagine: http://tersessenta.tumblr.com

Broderia pe perdele şi draperii

Un living sau un dormitor clasic, un culori odihnitoare, poate fi îmbogăţit cu arabescurile unei broderii în culori puternice. Broderiile din imaginile de mai jos sunt suficient de mici pentru a nu acapara decorul, dar suficient de preţioase pentru a atrage o privire mai amănunţită.

Broderie pe draperie si pe pernele de pe fotolii. Sursa imagine: Houzz.com.

Bonus: Broderia cu funcţie utilitară

Broderia este folosită de secole pentru a marca rangul unei persoane şi apartenenţa la un club sau o profesie. Companiile moderne au preluat ideea şi astăzi avem cămăşi şi tricouri brodate cu numele firmei, salopete brodate pe şantiere, şervete brodate cu numele restaurantelor, uniformele poliţiştilor şi medicilor brodate cu însemnele institutiilor s.a. Broderia este o metodă rezistentă şi fină în acelaşi timp, de a semnala profesia şi instituţia în care lucrează o persoană.

 In imaginea de mai jos: salopete cu pieptar brodate

Sursa imagine: https://www.limarom.ro

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!