Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

5 reparații ușoare și ieftine, pe care le poți face și tu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Micile probleme din casă tind să devină mari, dacă nu le rezolvi la timp, fie prin acumulare, fie prin accentuarea unei stări tensionate. Cu câteva reparații ușoare și ieftine, pe care le poți face și tu, micile probleme dispar și energia e canalizată sănătos.

Zilele acestea stăm mult în propria casă și în propria curte și datorită izolării, tindem să ne enervăm ușor, iar micile defecțiuni sau lucruri nefăcute devin niște probleme uriașe, numai bune să ne consume energia în exces.

Încercând să rezolvăm problemele pe rând, avem doar de câștigat:

  • lucrurile stricate se repară
  • ne ocupăm timpul cu ceva cu adevărat util, cu rezultate palpabile, 
  • consumăm energia în mod constructiv
  • casa va arată mai bine.

Așadar, să vedem care sunt cele câteva reparații ușoare și ieftine, pe care le poți face și tu, cu un minim de efort și materiale.

Cauți soluții pentru gătit mai variat zilele acestea? Consideră și un multicooker.

1.Scaunele și mesele care șchiopătează

Dacă ai o masă sau un scaun care șchiopătează din cauza vechimii sau poate a pardoselii denivelate, ai 2 soluții:

  • pui ceva pe pardoseală, pentru a suplimenta diferența de nivel  (dar acest avantaj dispare brusc dacă muți masa sau scaunul și nici nu arată foarte bine);
  • prelungește piciorul mai scurt, adăugându-i o patină din plastic sau metal. Sub numele de „patină” se găsesc cel mai adesea aceste accesorii pentru mobilier din plastic sau metal, care se pun de obicei pentru a proteja pardoseala de zgârieturi. Se fixează cu bandă autoadezivă sau cu șurub. Dacă ai nevoie de înălțime mai mare decât oferă patina, poți proceda ca în imaginea de mai jos.
Sursa imagine: Family Handyman

2.Stabilizeaza scaunele vechi

Scaunele mai vechi în special, au tendința de a mișca din incheiaturi atât de tare, că devin nesigure. 

Dacă nu te poți lipsi de ele, întărește-le încheieturile cu niște colțare metalice gata perforate. Se găsesc la magazinele de feroneire sub diferite forme și mărimi și se prin ușor cu cuie filetante. Dacă le plasezi la toate încheieturile problematice, vei avea un scaun cât se poate de rezistent in câteva minute.

Sursa imagine: Family Handyman

3.Stabilizează rafturile îndoite din cauza greutății

Uneori mobilă drăguță pe care am cumpărat-o nu se ridică la nivelul așteptărilor sau pur și simplu trebuie să înghesuim mai multe decât ne-am fi așteptat pe aceleași rafturi neîncăpătoare și acestea se îndoaie, riscând să se desprindă de la margini.

Le poți întoarce din timp în timp – dar asta ar însemnă să muți totul de fiecare dată.

Sau le poți întări pur și simplu adăugând niște bucăți de lemn sau PAL între ele, așa cum se vede  în imaginea de mai jos. Nu pare o soluție foarte estetică, dar până la urmă rafturile oricum erau pline cu de toate , nu-i așa? În plus, prezența acestor piloni va întări rezistența structurală a întregului dulap. 

Sursa imagine: Family Handyman

4.Sertarele scot zgomote puternice și merg greu

Asta înseamnă de obicei că sistemul de glisare are probleme, merge mai greu de obicei și fie se blochează, fie se eliberează brusc și sertarul se trântește.

Lubrifiază sistemul de glisare cu WD40 – se găsesc sprayuri de diverse dimensiuni și este bine să ai unul în casă oricum – și sertarele vor merge din nou excelent!

Pentru a nu se izbi sertarele, poți pune niște mici buline de silicon pe margini – atenuează mare parte din zgomote.

Sursa imagine: fixmycabinet.com

5.Vin mirosuri de la vecini? Soluția e la tine

Uneori, deși ai închis și geamurile și ușile, casa ta se umple de mirosul ciorbei sau a țigării vecinului. Nu e vina lui, locuiești într-un bloc incomplet finisat și izolat. 

Înainte de a apela la un constructor, caută toate zonele prin care se pot strecura mirosuri în casă și izolează-le cu spumă pentru construcții sau cu silicon sanitar – în funcție de mărimea găurii.

Pe unde pot intra mirosurile? Pe oriunde comunică apartamentul tău cu al vecinilor: locuri de trecere al țevilor de apă și gaz, locuri de trecere ale instalației electrice, spații de trecere ale țevilor de drenaj a apelor menajere, chiar și zona prizelor. Caută-le pe toate acestea și umple-le cu spumă sau silicon. Pentru a păstra suprafețele curate, aplică mai întâi niște bandă de protecție pe pereții înconjurători sau mobilier.

Atenție! În cazul firelor electrice, este indicat să cereți și sfatul unui electrician înainte de a umple spațiile de trecere cu spumă sau alte materiale.

Tu cu ce probleme te confrunți în casă? Te putem ajuta cu un sfat? Scrie-ne!

Pentru muncile grele, uneori e nevoie de un aport de proteine

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.