Renovari: The Tire Shop, un proiect de renovare a unui fost magazin de anvelope din Montreal - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Renovari: The Tire Shop, un proiect de renovare a unui fost magazin de anvelope din Montreal - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Renovari: The Tire Shop, un proiect de renovare a unui fost magazin de anvelope din Montreal

The The Tire Shop este primul proiect de renovare al studioului de design Mark+Vivi din Montreal, Canada. Proiectul consta in renovarea unui fost magazin de anvelope de 74 mp (800 sq.ft.) pentru a-l transforma in studio de creatie si spatiu de locuit pentru ei doi, dar si pentru a gazdui galeria de arta La Façade Art+Architecture.

“Ne place sa readucem orasul la viata, cate o cladire odata”

Definitiv angajati in spiritul unui trai sustenabil, cei 2 desingeri spun ca ii incanta nu atat faptul ca renovarea cladirii a readus la viata intreaga zona prin culoarea, liniile si destinatia adoptate, cat faptul ca si viata lor s-a schimbat definitiv in bine odata cu acest proiect . Cei 2 vin din California, unde si-au definitivat studiile si au lucrat o perioada si unde poluarea este la cote alarmante, iar folosirea masinii este un “must” dar si nevoie reala. Prin mutarea in Montreal, orasul natal al lui Mark, in casa renovata de ei insisi, elimina nevoia de transport – studioul le este si casa in acelasi timp, iar pentru orice alte drumuri au inceput sa foloseasca exclusiv transportul in comun sau bicicleta.

Incearca astfel sa reduca poluarea pe care o produc zi de zi si in plus, in loc sa petreaca timp inutil in masina, in trafic, prefera sa petreaca acest timp pentru a-si cunoaste mai bine vecinii, fac cumparaturile din zona in care traiesc pentru a sutine economia locala si in general, incearca sa traisaca o viata mai sanatoasa si mai linistita.

Misiunea lor: “Ne place sa readucem orasul la viata, cate o cladire odata”.



Design dupa principiile cladirii pasive.

The Tire Shop utilizeaza lumina naturala din plin, iar dimensiunile sale mici, de 74 mp, inseamna utilizarea de cantitati mici de resurse pentru inclazire/racire.

Materiale

Dusumelele, rafturile si dulapurile sunr construite din cherestea din surse locale. Pentru toate suprafetele vopsite, s-au folosit vopsele fara solventi.

Tamplaria

Toate usile si ferestrele au fost inlocuite cu unele cu 2 straturi de sticla, tratate low-E.

Incalzire/racire

 Nevoile de incalzire/reacire sunt asigurate cu ajutorul unui sistem de aer coditionat cu invertor de caldura, care asigura consumuri cu 30-35% mai mici decat alte sisteme de incalzire folosite in case similare ca suprafata in aceeasi zona.

 De ce au optat pentru renovare?

Un proiect similar, nou construit, costa in zona Montrealului de la 200-350 dolari canadieni/sq.ft. in sus, adica aproximativ 2200- 3850 dolari canadieni/mp. Costul renovarii s-a ridicat la 150 dolari canadieni/sq.ft., adica 1650 dolari canadieni/mp.

In plus, dat fiind ca ei au fost si designeri si antreprenor general, a scutit inca o factura din totalul devizului.

Interior minimalist

Interiorul este aranjat minimalist, foloseste extensiv lumina naturala, cu tuse indraznete de culoare pentru a evidentia sau a delimita spatii – vezi bucataria – iar cartile si rafturile dedicate lor sunt leimotivul intregii renovari: le regasim in living, deasupra intrarii in bucatarie, dar si in baie.

The_Tyre_shop_Bucataria1

The_Tyre_shop_bucataria2

The_Tyre_shop_rafturi_)carti

The_Tyre_shop_raftur_carti_bucatarie

The_Tyre_shop_baie_rafturi_carti2

The_Tyre_shop_baie_rafturi_carti

Culoarea este folosita indraznet si al exterior, unde cele 2 nuante de violet si albastru scot fatada din anonimatul zidurilor de caramida ce domina imprejurimile.

The_Tyre_shop_fatada

The_Tyre_shop_fatada2

Dormitorul matrimonial si baia alaturata, cu detaliu

The_Tyre_shop_dormitor

The_Tyre_shop_baie_principala

The_Tyre_shop_baie_detaliu

 

Living-ul, cu spatiul dedicat expunerii de arta si nelipsitele rafturi si cutii pentru carti

The_Tyre_shop_living2

The_Tyre_shop_living1

Schitele de nivelThe_Tyre_shop_shita_nivelTi-a placut acest articol? Lasa un comentariu mai jos.

proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Mobila de sufragerie potrivită. Piese esenţiale şi aranjamente funcţionale

Dacă reamenajezi sau te muţi în casă nouă, indiferent dacă vorbim despre un apartament de …