Izolatia pardoselii apartamentului, cu numai 150 euro

URSA TSP este un produs care ofera modalitatea ideala de elimina zgomotele transmise prin pardoseala si de a creste confortul termic prin izolarea fata de eventualele spatii reci de sub apartamentul nostru, sau din subsol.

Ursa_TSP

Pardoseala ramane calda

Placile de vata de sticla se monteaza sub sapa clasica si ofera avantaje de ordin termic. Daca apartamentul de la etajul inferior nu este incalzit pe timp de iarna, sau daca o parte din apartament, prin constructie, este deasupra intrarii in bloc sau iesit in afara fata de cel de dedesupt, atunci pardoseala proprie pierde caldura şi ramane rece. Insa daca sub pardoseala avem un strat izolant de placi URSA TSP, atunci confortul termic este asigurat.

Placile de vata URSA TPS absorb zgomotele

Un strat de placi de URSA TSP are capacitatea de a estompa zgomotele care pleaca din pardoseala, rasuna in propria incapere si se transmit prin placile de beton in casele vecinilor. Asta pentru ca URSA TSP este o placa de vata de sticla de mare densitate care are proprietatea de a absorbi zgomotele.



Teste de laborator independente au aratat ca placile URSA TSP pot elimina in cea mai mare parte zgomotele la impact in pardoseala. Produsul trebuie montat corect, fara praf sau mizerie de alta natura. Soluţia de la URSA este deci eleganta si facila la montaj şi se poate folosi in cazul pardoselilor de tot felul.

Costul unei astfel de izolaţii este de aproximativ 2,5 euro pe metrul patrat. Deci, la un apartament de 50 de metri patrati costul confortului este infim: 120 de euro.

Vata minerala URSA pentru izolatia pardoselii se monteaza astfel:

Izolatia pardoselii apartamentului – varianta simpla

Ursa_izolatie_pardoseala2

Izolatia pardoselii apartamentului – varianta cu incalzire prin pardoseala

Ursa_izolatie_pardoseala1

Straturile evidentiate in imaginile de mai sus:

1. Placa beton
2. Izolatie vata URSA (galben)
3. Folie
4. Şapa autonivelanta (care la alegerea proprietarului poate avea si fier beton si incalzire prin pardoseala)
5. Parchet sau gresie




Vezi Produsele recomandate

14 Comentarii

  1. Georgian 05/08/2016 Răspunde

    Va rog frumos , vreau sa stiu cum pot izola un parter de bloc , doar bucataria, cu incalzire , ce implica , se plateste mai mult la incalzire iarna , cat se poate inalta ca sa se inchida usa ….! Merita ??? Daca platesc mai mult la incalzire , cu cat ar trebui sa platesc aproximativ , repet doar pt bucatarie ? Daca o voi face iar centrala porneste de trei ori pe zi , gresia va ramane calduta cat de cat ??? Dv-stra daca a-ti fi in locul meu ce a-ti face , cum a-ti proceda ? Va rog frumos ! Astept email’ul ! Respectele mele !

  2. Serbu Radu 21/02/2017 Răspunde

    Buna ziua.
    Stau la parter in bloc, am izolat la subsol cu polistiren de 4 cm., pe luna ian. 2017 am platit avind centrala pe gaz metan 625 lei.daca as face aceasta izolatie ar scadea factura sau nu ?

    • Sporul casei 21/02/2017 Răspunde

      Buna ziua

      Revenim in curand cu un raspuns punctual la intrebarea dvs. Intre timp, va rog sa vedeti si solutiile de aici:
      https://sporulcasei.ro/blog/intrebare/o-metoda-de-izola-termic-pardoseala-unui-apartament-la-parter/

    • Ursa 21/02/2017 Răspunde

      buna ziua!
      raspunsul scurt este nu.
      raspunsul detaliat este ca ar trebui sa verificati daca blocul are izolatie exterioara, pentru ca daca NU o are inseamna ca izolatia dvs din subsol este cam inutila. dealtfel, la grosimea de 4 cm oricum este cam inutila, este cam cum ati iesi pe viscol cu un tricou. chiar daca ar fi din lana, tot tricou ar fi…
      asadar, izolati exteriorul, si apoi izolati subsolul cu minim 15-20 cm, daca doriti reducerea facturi intr-un mod semnificativ.
      izolatia noastra este extrem de eficienta la izolatiile acustice, si intr-adevar ajuta si la cele termice, dar nu exista produse care sa le faca pe toate.
      succes!
      URSA

  3. Vancu 03/07/2017 Răspunde

    Buna…….am izoltat subsolul blocului cu polistiren de 10 cm….apartamentul fiind la parter,pt eliminarea condensului si a eventualului mucegai este ok sa izolez si placa apartamentului cu polistiren extrudat,sa torn sapa auton8velanta si podele deasupra????
    Un sfat cum ar trebui sa procedez,in 2 sapt ma apuc de renovat si as vrea o solutie ….

  4. Geo 09/01/2018 Răspunde

    Sub apartamentul meu sta un individ căruia îi place să-și facă de cap cu invitați și muzică dată la maxim! Am discutat amiabil, dar nu a fost interesat. Prin urmare, intenționez să izolez fonic tot apartamentul! Și vreau să o fac cu materiale care să își atingă scopul și să nu îmi pară rău că am dat banii degeaba, mai ales că am și un copil, care trebuie să se odihnească noaptea! Prin urmare, vă solicit sprijinul ca specialiști: ce materiale trebuie să folosesc și la cine mă sfătuiți să apelez pentru partea de lucru?
    Vă mulțumesc!

  5. Radu Ramona 17/01/2018 Răspunde

    Buna ziua,
    Stau la bloc etajul 1 si la parter nu sta nimeni (in sensul ca au inclusiv geamurile deschize – un apartament abandonat), am izolatie exeterioara, geam termopan, dar de jos vine un frig ingrozitor si mai rau fac condens si imi e teama de mucegai. Va rog o solutie pentru izolatie, sau o metoda sa rezolv situatia (ca nu cred ca in viitorul apropiat voi avea vecini). Multumesc frumos

    • Sporul casei 17/01/2018 Răspunde

      Buna ziua

      In aceasta situatie se impune sa va faceti o termoizolatie dvs, pe la interior, sub parchetul sau mocheta existente.
      Materialele cele mai recomandate sunt vata minerala bazaltica sau polistirenul expandat, dar atentie la toate materialele pe care trebuie sa le folositi.
      Pentru a va face o idee, studiati si aceste raspunsuri de la specialisti:
      https://sporulcasei.ro/blog/intrebare/o-metoda-de-izola-termic-pardoseala-unui-apartament-la-parter/
      Materialele se pot gasi cu usurinta la distribuitorii din zona, dar respectarea straturilor recomandate si calitatea lucrarii sunt esentiale.

      Incalzirea in pardoseala este o alta solutie care creste confortul apreciabil, dar nici ea nu este eficienta fara o termoizolare corespunzatoare fata de apartamentul de la etajul inferior. https://sporulcasei.ro/blog/incalzirea-in-pardoseala-electrica-sau-cu-agent-termic/

      Toate bune!

    • Vladulescu C 03/02/2024 Răspunde

      Buna ziua !Locuiesc intr-un apatrament la parter si as vrea o izolatie prin subsol care sa diminueze umiditatea si frigul din apartament Subsolul nu este incalzit si as dori o izolatie eficienta pt a nu mai avea umiditate si factura ridicata la gaz Multumesc !Astept un raspuns
      Ò

  6. Maria F. Spanu 10/04/2018 Răspunde

    Buna ziua!

    M-ar interesa sa aflu mai in detaliu cum se pregateste locul unde se va instala parchetul. Am avut instalata dusumea intr-o camera, dusumeaua era in conditii foarte bune, adica uscata. Totusi la putin timp a inceput sa se macine si acum este intr-o stare mai foarte proasta. Casa este construita intr-o zona unde apa este foarte aproape de suprafata, aprox 1.5m. Deci este foarte posibil ca instalatia de sub dusumea sa nu fi fost factuta cum trebuie, apa sa se fi infiltrat si astfel dusumeaua a putrezit. Cum se procedeaza in astfel de cazuri? ce fel de izolatie se foloseste? Multumesc frumos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.