6 proiecte de grădină cu impact maxim

Dacă ai făcut tot ce ți-ai propus în gradină, dar simți că totuși lipsește ceva, vezi dacă nu este vorba despre unul dintre elementele de mai jos: o zonă de focalizare a activităților sau a privirilor. Iată 6 proiecte de gradină ieftine, dar cu impact maxim, care pot deveni puncte focale sau chiar pot schimba complet imaginea curții tale.

Nu poți adăuga prea multe lucruri, mai ales dacă ai o curte mică,  și nici nu le poți înlocui zilnic, așa că ar trebui să vă reprezinte pe toți cei care folosiți curtea și să adauge acel ceva unic, sau măcar activități plăcute, după cum vă este firea și obiceiurile.

O fântână arteziană

Poți face chiar tu, cu ajutorul unei pompe de apă, a unor țevi, conectori și tot ce mai trebuie, o minunată fântână arteziană sau poți apela la un constructor, cum îți este mai ușor. Beneficiile sunt atât estetice cat și relaxante, fiind în același timp o binecuvântare pentru plantele din jur și animalele de companie.

 Cum se construiește o fântână arteziană

O arcadă

O arcadă este o poartă spre un loc sau o imagine anume, dar poate avea valoare estetică și prin ea însăși – depinde cat de sofisticat este construită. Poate fi simplă, din lemn, sau poate fi un suport metalic pentru plante cățărătoare, tu decizi. Mai mult, o poți cumpăra gata montată sau o poți construi tu, ca în imaginea de mai jos, din fier-beton.

Renunță la o parte din gazon

Gazonul a încolțit frumos, dar parcă este prea mult verde? E simplu.  Poți decupa marginile în orice formă vrei, montezi separatoare de gazon și plantezi acolo ce flori dorești. Capeți astfel o bordură strălucitor colorată la gazonul tău perfect și monotonia dispare.

Decorațiuni simple

Poți aduce un bolovan mare în decor ai apoi poți planta în jurul lui plante cu flori sau suculente. Sau poți instala ghivece ornamentale mari, pentru plante cu flori sau curgătoare.

Vasele mari din ceramică sunt perfecte pentru a adăuga verticalitate unei grădini nu foarte mari. Pe de altă parte, acestea pot fi prea costisitoare și greu de manevrat, așa că poți merge pe varianta mai ușoară și mai ieftină din PVC, cu ornamente făcute de tine și de copii, pentru unicitate.

Alee din pietriș sau dale decorative

Aleile adaugă dinamism și dau direcție, dar nu trebuie să fie neapărat din pavele. O alee din pietriș este la fel de potrivită, dar ai grijă să-i fixezi limitele foarte bine. Bordurile, cărămizile sau pietrele mari aranjate cu grijă asigură delimitări sigure între alee și gazon sau între alee și stratul de flori. Cum se fac pavelele decorative din piatră vezi aici.

Vatra pentru foc

Acesta este un accesoriu perfect pentru orice anotimp. Prelungește și  încălzește serile, astfel încât toată familia poate petrece mai mult timp împreună, afară. Este un loc perfect pentru niște frigărui pentru prânz sau pentru o bere seara, în fața flăcărilor. Poate fi o vatră simplă: o groapă în pământ căptușită cu piatră sau ciment, sau poate fi zidită și înălțată deasupra solului. Pentru relaxare, poți instala bănci permanente un jurul ei sau te poți mulțumi cu scaune pliante.

Proiectezi sistemul de încălzire?

Click pentru sisteme de încălzire în pardoseală și degivrare.

Produse recomandate magazin.sporulcasei.ro/blog

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.