Xella România contribuie cu zidărie Ytong la construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cunoaște deja toată lumea povestea celor 2 doamne care construiesc un spital în curtea Spitalului Marie Curie, și care au inspirat o țară întreagă și o listă impresionantă de firme să contribuie alături de ele într-un efort susținut pentru a obține un spital la standardele pe care le dorim cu toții.

Xella România este unul dintre numele sonore care s-a alaturat proiectului și va livra în șantierul din curtea Spitalului Marie Curie, unde se construiește în prezent primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România,1.700 de metri pătrați de sistem constructiv Ytong eficient energetic.

„Xella se implică activ în dezvoltarea și suținerea comunităților care aleg să construiască un mediu sănătos și de calitate cu soluțiile constructive Ytong performante energetic și prietenoase cu mediul înconjurător. Tocmai de aceea am decis să contribuim la construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella România.

YTONG este o soluție de zidărie 100% naturală

Asigurarea unei ventilări adecvate, reglarea naturală a nivelului de umiditate la interior și utilizarea unor materiale care nu emit în aer compuși toxici sunt aspecte urmărite într-un astfel de proiect.

YTONG este o soluție de zidărie 100% naturală, permite obținerea unui mediu optim de umiditate la interior și asigură un mediu sănătos și antiseptic. Livrarea materialelor a început pe 23 mai 2019 și se va desfășura pe parcursul a două luni.

Cea mai mare inițiativă de implicare socială din România

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică este cea mai mare inițiativă de implicare socială din România, la momentul actual, demarat de Asociația Dăruiește Viață și necesită o investiție totală estimată la 28 milioane de euro, fără echipamente.

Lucrările de construcție au fost demarate în decembrie 2017, fundația clădirii cu șase etaje a fost turnată în iunie 2018, iar lucrările vor fi finalizate în 2020.

Suprafața clădirii va fi de 12.000 de metri pătrați, iar spitalul va include două buncăre de radioterapie pentru copii, inclusiv spațiu pregătire pacient, secții de oncologie, hemato-oncologie (saloane și 5 camere sterile), chirurgie, neurochirurgie, terapie intensivă, bloc operator cu 7 săli de operație și spații de relaxare pentru cei mici.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!