Wienerberger Brick Award, cel mai important concurs de arhitectura din lume destinat cladirilor realizate din caramida - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Wienerberger Brick Award, cel mai important concurs de arhitectura din lume destinat cladirilor realizate din caramida - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Wienerberger Brick Award, cel mai important concurs de arhitectura din lume destinat cladirilor realizate din caramida

Wienerberger, cel mai mare producator de caramida la nivel mondial organizeaza de 10 ani Brick Award, cel mai important concurs de arhitectura din lume destinat cladirilor realizate din caramida.

“Aceasta competitie pune in centrul atentiei unul dintre cele mai vechi materiale de constructii din lume aratand cat de dinamice si moderne pot fi cladirile din caramida. Creativitatea arhitectilor participanti, completata de calitatile produselor ceramice si de nenumaratele posibilitati ingenioase de design dau viata unor proiecte care inoveaza continuu arhitectura contemporana pentru a raspunde provocarilor mileniului
al III-lea de a construi in mod diferit”, a declarat Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie al Wienerberger Sisteme de Caramizi, Vanzari si Marketing.

Wienerberger a initiat acest concurs in 2004 si este organizat la fiecare doi ani, juriul fiind format din arhitecti de renume, diferit la fiecare editie.
Spectrul de aplicatii variaza de la solutii de construire folosind blocuri ceramice si caramizi pentru fatada pana la tigle ceramice pentru acoperis si pavele de ceramica. Prin urmare, o atentie deosebita este indreptata spre integrarea naturala in mediul din jurul constructiei, geometria, caracterul si calitatea cladirii.

Pentru editia din 2014, mai mult de 300 de proiecte inovatoare din toata lumea inclusiv din Romania au fost inscrise in competitie – o dovada a notorietatii si calitatii acestui premiu. Dintre acestea, 50 de proiecte sunt nominalizate pentru cele cinci categorii de premii ale acestei editii:

1. Case unifamiliale
2. Cladiri rezidentiale
3. Cladiri nerezidentiale
4. Reconversie
5. Solutii speciale din caramida

Juriul Wienerberger Brick Award 2014 este format din patru membri importanti: arhitectul chinez si laureat al Premiului Pritzker 2012, Wang Shu, arhitectii Vera Yanovshtchinsky (Olanda) si Ewa Kuryłowicz (Polonia), precum si castigatorul Wienerberger Brick Award 2012, Pavol Paňák (Slovacia). Juriul a avut sarcina de a selecta din cele 50 de proiecte nominalizate cinci castigatori, inclusiv premiul cel mare. Ceremonia de premiere va avea loc pe 8 mai, la Viena.

“Cand vorbim despre caramida, oamenii cred ca vorbim despre traditie. Dar in aceasta competitie, puteti gasi mai multe lucrari cu o abordare inovatoare, oferind caramizii un nou inteles si un nou aspect. Cred ca acest lucru este foarte important”, a declarat Wang Shu, membru al juriului Brick Award.

Dupa ceremonia oficiala de acordare a premiilor acestei editii, incepe inscrierea propunerilor pentru Wienerberger Brick Award 2016. Proiectele pot fi inscrise de arhitecti, experti, jurnalisti sau edituri pana in martie 2015.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.brickaward.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

5 soluții pentru încălzire și apă caldă, când se întrerupe gazul, curentul sau se strică centrala

Uneori gazul și / sau energia electrică se întrerup fără avertisment sau centrala se defectează, …