Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Wienerberger: in 2014, piata materialelor de zidarie inregistreaza crestere

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Wienerberger Sisteme de Caramizi, lider national pe piata materialelor de zidarie, observa un trend de crestere a pietei de zidarie in 2014, fata de anul anterior: 3% si 5% fata de anul anterior sustinuta de o evolutie relativ stabila a segmentului de case uni-familiale si o crestere accelerata a segmentului de locuinte multi-familiale.

Trendul crescator este validat si de cele mai recente date publicate de Institutul National de Statistica, anul acesta numarul locuintelor rezidentiale finalizate in primele trei trimestre ale lui 2014 inregistrand o crestere de peste 7% fata de aceeasi perioada din 2013, desi coditiile au fost atipice: vreme capricioasa inclusiv in lunile de varf, iunie-august, si perioada pre-electorala care, in general, se caracterizeaza prin inactivitate decizionala, in special in sectorul public.

Pentru a sprijini locuirea in conditii decente in Romania este nevoie de o strategie pe termen lung.Una din solutii ar putea fi demararea, in parteneriat public-privat, a unui program national privind construirea de locuinte eficiente energetic, accesibile, destinate inchirierii, precum si evaluarea impactului economic al unui astfel de program asupra economiei Romaniei. Programul ar putea avea ca scop dezvoltarea unei piete de inchiriere, private si sociale, in vederea satisfacerii nevoii populatiei pentru locuinte de calitate si accesibile adresate tinerilor si persoanelor cu venituri mici-medii.

Locuirea de calitate este principalul obiectiv al Wienerberger, care are o expertiza sustinuta de peste 195 de ani de inovatie. In ultimul an, clientii au devenit mai constienti de importanta construirii cu materiale de constructii de calitate. Trendul, care se observa a se manifesta din ce in ce mai vizibil, este acela de a privi constructia ca pe o investitie. Clientul este mai educat si mai constient de beneficiile construirii cu materiale eficiente si durabile. In procesul de constructie a unei case, 50% din volum o reprezinta caramizile si planseul ceramic, insa din punct de vedere al costurilor, acestea reprezinta numai aproximativ 5% din valoare. Din acest motiv, este foarte importanta alegerea unor produse de calitate si care sa ofere beneficii pe termen lung.

Un proiect care atesta angajamentul companiei in acest sens, este Casa e4 din caramida de la Wienerberger, un model de casa cu un consum energetic aproape 0 (NZEB). Primii beneficiari si investitori in acest model de casa in Romania au inceput lucrarile de constructie in iunie 2014, in Corbeanca, judetul Ilfov. Familia cu doi copii se va bucura de avantajele unei constructii eficiente energetic. Conditiile de confort vor putea fi demonstrate prin datele de consum energetic ale casei, monitorizate timp de 24 de luni de la mutarea familiei in casa noua.

winnerberger_casa_e4

[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.