Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

WaterNest – casa plutitoare din materiale reciclate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Evolutia climei este un subiect la ordinea zilei, dezbatut fara incetare si promovat functie de cat de libera este agenda trusturilor media. Unul dintre scenariile considerate cel mai probabil sa se adevereasca este cel al incalzirii globale, avand printre cele mai evidente consecinte topirea calotei glaciare si cresterea nivelului marilor.

Oamenii obisnuiti asculta acest tip de informatie fara sa-si imagineze ce ar putea face in cazul unui astfel de scenariu, dar iata ca exista cel putin un arhitect si o companie specializata in case plutitoare care au lucrat in ultimii ani la un proiect special pentru traiul pe apa, numit WaterNest.

Arhitectul este Giancarlo Zema, compania este EcoFloLife, iar rezultatul muncii lor este o casa plutitoare circulara, de forma unui cuib, de 100 mp, 12 metri in diametru si 4 metri inaltime in punctul cel mai inalt, botezata WaterNest – Cuibul de pe Apa. Un punct forte al casei, pe langa avantajele sale in caz de inundatie, este acela ca este construita integral in materiale reciclate si este o structura usoara, de lemn.

WaterNest-100-02

WaterNest-100-03

Acoperisul este acoperit de panouri solare, care asigura toata energia necesara bunei functionari a  casei. Interiorul poate gazdui tot ceea ce are nevoie o casa clasica: living, zona de luat masa, dormitor, bucatarie, baie, dar configuratia se poate customiza pentru fiecare  comanda in parte.

WaterNest-100-05 (1)

WaterNest-100-07 (1)

In calitate de casa de locuit sau unitate de cazare, casa vine in 3 aranjamente pre-definite, dar poate fi amenajata si ca birou, laborator, magazin, expozitie, bar sau restaurant. Daca este sa ne mutam pe apa, atunci sa o facem cu stil!

Configuration-House Configuration-Shop Configuration-Office Configuration-Lounge

Casa poate fi comandata deja, iar transportul nu este o problema, dupa cum afirma reprezentantii companiei: 4 containere de marfa sunt suficiente pentru a transporta intreaga casa plutitoare la destinatie.

Nu este primul proiect care vizeaza adaptarea la viata pe apa: desi  motivatiile sunt altele, iata ca aceasta barja meduza este folosita déjà ca alternativa viabila la culturile pe uscat.

[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.