Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Vrei să îți vinzi apartamentul din București? Iată cum să faci asta!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Bucureștiul devine un oraș din ce în ce mai aglomerat și mai poluat, motiv pentru care mulți decid să își vândă locuințele și să se mute ori în afara Bucureștiului, într-o zonă mai liniștită și cu aer mai curat, ori într-un alt oraș cu aceleași oportunități. Desigur, motivele mutării din București pot fi diverse, însă statisticile arată că din ce în ce mai mulți oameni preferă sa se mute din București din cauza supra-aglomerării. Dacă și tu faci parte din categoria celor care nu mai suportă traficul infernal și vrei să vinzi apartamentul din București, atunci poți trece deja la listarea apartamentului. Pe de alta parte, sunt foarte multe persoane care caută apartamente de vânzare în București, așa că nu ar trebui să îți faci griji că nu se va vinde. Însă, dacă vrei să îl vinzi într-un timp foarte scurt, atunci ar fi bine să ții cont de următoarele sfaturi:

Stabilește prețul corect

Înainte de a pune apartamentul la vânzare, verifică ofertele din zona ta să vezi alții ce prețuri au cerut pentru un apartament asemănător cu al tău. În acest fel, te vei asigura că nu vei pune un preț nici foarte mare care să sperie doritorii, dar nici nu vei ieși în pierdere. Atunci când stabilești prețul apartamentului trebuie să ții cont de elemente precum: etajul la care se află apartamentul, suprafața sa, calitatea finisajelor, facilitățile incluse (exemplu: loc de parcare), zona în care se află, dacă se vinde mobilat sau nemobilat, etc.

Descrie foarte bine oferta

Asigură-te că oferta ta de vânzare a apartamentului este una sinceră și transparentă. Scoate în evidență toate atuurile apartamentului, dar nu uita să menționezi și dezavantajele, dacă există. Este mult mai bine să fii sincer cu clienții de la bun început pentru că în acest fel îți vor crește și șansele de a vinde apartamentul cât mai repede.

Asigură-te că totul este pus la punct

Vei putea stabili un preț mai mare de vânzare pentru apartament dacă te asiguri că este curat și toate lucrurile sunt la locul lor. Mulți proprietari nu șterg spre exemplu mâzgălelile celor mici de pe pereți pentru că li se pare un lucru simpatic și care le trezește emoții, însă cumpărătorul s-ar putea să nu fie chiar atât de impresionat de desene și să nu fie tentat să dea o anumită sumă de bani pentru cumpărarea apartamentului și ulterior pentru recondiționarea lui.

Dă zvon în țară că îți vinzi apartamentul

În momentul în care ai pus la punct toate detalii, anunță rudele, prietenii, colegii de muncă că ai un apartament de vânzare în București. Ai fi surprins să afli câte apartamente s-au vândut prin reclama de la gură la gură și prin intermediul recomandărilor. Dacă nu vrei să apelezi la o agenție imobiliară care să te ajute în acest proces, poți opta pentru site-urile specializate în vânzările și închirierile de apartamente pentru că acolo se caută prima dată.

Dacă urmezi toate aceste sfaturi, nu ar trebui să îți fie atât de greu să îți vinzi apartamentul din București. Cel mai important este să fii sincer, să prezinți persoanelor interesate toate avantajele și dezavantajele apartamentului și să stabilești un preț decent astfel încât ambele părți să iasă în câștig. Dacă nu ai timp să te ocupi personal de vânzarea apartamentului, o poți lăsa pe seama unui agent imobiliar, însă fii pregatit să plătești și comisionul acestuia, care este un procent din prețul de vânzare al apartamentului.

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.