Ce să iei în calcul dacă vrei să folosești colțarul din sufragerie pentru dormit

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă te gândești să folodesti colțarul din sufragerie pentru dormit, fii pregătit să descoperi o varietate de combinații între mecanismele de extindere, compoziția saltelelor și spații pentru depozitări. Colțarul extensibil este o piesă de mobilier pe cât de utilă și frumoasă, pe atât de versatilă și îl poți poziționa în moduri diferite pentru a obține amenajarea potrivită.

Felul în care este construit colțarul, îți poate da și idei de amenajare. Dacă este modular, îi poți repoziționa părțile componente funcție de împrejurări. Dacă este fix, este o frumoasă piesă destinată colțului de primire și relaxare, iar dacă este extensibil, îl poți folosi ca și cameră de oaspeți temporară.

Confortul este definit de structura saltelei colțarului

Pentru fiecare dintre funcțiile posibile, colțarul trebuie să îndeplinească o serie de cerințe de structură și materiale componente pentru a asigura confortul dorit. Durabilitatea mecanismelor folosite la extindere, dar mai ales compoziția saltelei sunt cruciale în cazul în care vrei să îl folosești și pentru odihna de noapte.

Dacă te gândești la colțare extensibile, află că doar una dintre laturile acestora este extensibilă și se comportă, în cele mai multe cazuri că o canapea extensibilă. Tot ca în cazul unei  canapele extensibile, mecanismul de extindere poate fi diferit. Dacă iei în calcul să folosești colțarul extensibil și pentru somn, atunci trebuie să știi diferențele dintre saltelele care se pot folosi: saltea din burete, saltea din burete si arcuri, sau perne detașabile.

Saltea din burete poliuretan

Salteaua din burete asigură un aspect foarte bine structurat și neted al suprafeței canapalei sau colțarului și o susținere fermă. Șezutul canapelei nu prezintă nici o cută nelalocul ei, deoarece buretele își reia forma imediat ce te ridici.  Dacă vrei să și dormi pe un colțar cu astfel de perne, asigură-te ca acestea sunt suficient de groase, altfel vei simți structura canapelei la fiecare apăsare.  De asemenea, după mai multe utilizări, buretele tinde să capete adâncituri acolo unde a fost presat mai mult și mai des, dar vestea bună este că se poate înlocui.

Un colțar cu saltele din burete, cu mecanism extensibil pe balama ridicătoare:

Saltea din burete poliuretanic și arcuri

Acest tip de canapea asigură cea mai elastică susținere, datorită arcurilor prinse în interiorul sau sub perna de burete. Prezența lor asigură o elasticitate foarte bună a saltelei, asemănătoare cu a saltelei clasice cu arcuri.

Dintre toate cele 3 tipuri de perne de saltea, aceasta este soluția cea mai potrivită pentru un colțar pe care intenționezi să îl folosești des (și) pe post de pat extensibil. Buretele s-ar putea să se mai taseze pe alocuri, prezentând adâncituri, dar arcurile vor continua să ofere susținerea dorită. În plus, buretele de la suprafață se poate înlocui destul de ușor.

Colțar extensibil prin extinderea canapelei și rabatarea unui spătar:

Colțar cu extindere prin rotația uneia dintre canapele, cu perne din arcuri și burete: 

Colțar extensibil cu perne din burete si arcuri, cu extindere prin rularea uneia dintre pernele canapelei: 

 

Colțar cu perne detașabile

Dacă suprafața de ședere este formată din perne detașabile, pregătește-te pentru o întreținere mai intensivă. Va trebui să inspectezi și să cureți și sub aceste perne (se vor aduna scame și orice obiecte mici dispărute anterior), și s-ar putea să aibă nevoie să le înfoiezi cu regularitate, pentru că bucățelele de burete sau spumă din interior să adună pe laturi, ca la orice altă pernă.

De exemplu, colțarul de mai jos are perne detașabile, sub care se află partea extensibilă, formată dintr-un cadru metalic și o saltea subțire. În acest caz, producătorul precizează expres că salteaua este pentru utilizări ocazionale.

Similar, asigurați-vă că cei care încearcă să vă vândă colțarul, știu din ce este făcut și pentru ce tip de utilizare este destinat. Iar dacă expunerea despre colțare nu v-a convins, explorați și aceste dormitoare.

Sursă imagini: https://www.elvila.ro.

Coltare extensibile aici.

 

 

Newsletter Sporul casei

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.