Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Vecini Indragostiti – un proiect de lipire a 2 apartamente de bloc

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dupa ce s-au indragostit unul de altul, doi vecini din Sofia, Bulgaria, au decis sa-si uneasca si apartamentele intr-un singur design unitar, aerisit si plin de lumina. Povestea neobisnuita i-a determinat pe arhitectii de la ALL in Studio sa denumeasca proiectul Vecini Indragostiti, asa ca sub aceasta denumire vi-l prezentam si noi.

O solutie pentru mai mult spatiu locativ este aceea de lipire a doua apartamente de bloc, pentru a obtine unul cu spatii mai generoase. Noul spatiu obtinut in acest caz are 100 mp, iar structura sa este functionala, luminoasa, dar mai ales realizata cu buget limitat.

Designul respecta o regula foarte importanta: zonele de private sunt separate de zonele publice, iar noua structura asigura treceri line si logice intre spatii, nimic nu este fortat, iar spatiile care au parte de cea mai complicata infrastructura – baile si bucataria – si-au pastrat locurile initiale.

Apartamentul este impartit in doua pe lungime de holul deschis pardosit cu parchet de stejar, care se regaseste si pe tavan. Holul se intinde de la intrarea in casa pana in living, conducand privirea spre capatul casei si dand senzatia de largire a spatiului, iar delimitarea fata de camere s-a facut doar vizual, prin orientarea diferita a parchetului, sau prin sina pe care sunt amplasate spoturile luminoase.

apartamente_unite_Sofia1

apartamente_unite_Sofia31.j

apartamente_unite_Sofia41

Centrul casei este bucataria – ambii posesori avand o pasiune pentru mancare – iar aceasta este marcata de insula de gatit semi-suspendata. In fata ei se afla sufrageria, marcata de masa de stejar, comandata special.

apartamente_unite_Sofia9

apartamente_unite_Sofia2

Parchetul de stejar are un rol important si in dormitorul cuplului: arhitectii l-au „urcat” pe perete pentru a da caldura acestei camere speciale unde nuantele tari din restul casei trebuiau imblanzite.

apartamente_unite_Sofia5

Peste tot in casa paleta cromatica este mentinuta in alb si negru, dar este contrabalansata de griurile blande si tonurile calde ale lemnului. Exceptie face, asa cum este si firesc, camera copilului, decorata in nuante pastel si amplasata langa dormitorul matrimonial.

apartamente_unite_Sofia7

Si acum planurile apartamentului, inainte si dupa renovare:

apartamente_unite_Sofia8

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.