Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Vechi şi nou: renovarea unei căsuţe construite acum un secol

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Renovarea unei căsuţe atât de mici şi aparent fără personalitate nu ar fi pe lista mltora dintre noi, dar atunci când proprietarul este un arhitect care pune preţ pe istoria zonei, rezultatul este remarcabil. Această casă, construită în anii 1920, s-a bucurat de o renovare completă sub bagheta lui Martin Fenlon, respectându-i-se istoria şi structura.

Cea mai remarcabilă transformare se observă la faţadă, adusă în zilele noastre prin demolarea vechii verande şi eliminarea acoperişului în două ape. Faţada nou obţinută  este alcătuită din linii simple, clare,  iar locul scării de acces clasice este luat de o succesiune de trepte şi rampe deschise spre exterior, care asigura accesul dar şi intimitatea intrării, în ciuda eliminării gardului dinspre stradă.

renovare_casa_lemn_LA3 renovare_casa_lemn_LA4

Veranda există în continuare dar datorită băncii de lemn poziţionate de-a lungul faţadei  şi nuanţei deschise a lemnului folosit, este mult mai îmbietoare decât cea veche.

renovare_casa_lemn_LA1 renovare_casa_lemn_LA2

Prin demolarea vechii structuri a mai rămas un element pe care arhitectul îl încorporează în noua intrare: deschiderea triunghiulară corespunzătoare acoperişului verandei, care, prin adăugarea unui ochi de sticlă devine luminator pentru living.

renovare_casa_lemn_LA6

Un alt tribut plătit vechii structuri este lemnul folosit la exterior: cedrul. Structura veche este placată cu cedru ars, în timp ce partea nouă este placată cu cedru lăcuit, pentru a se evidenţia esenţa lemnoasă, dar şi noutatea. De altfel arhitectul, în loc să mascheze trecerea de la vechi la nou, o evidenţiază cât mai clar atât la interior cât şi la exterior.

renovare_casa_lemn_LA5

Structura internă a căsuţei este şi ea adusă în zilele noastre prin eliminarea unor partiţii şi deschiderea părţii de zi: bucătăria, locul de luat masa şi livingul sunt un mare spaţiu deschis, plin de lumină naturală.

Spaţiile deschise din camera de zi par mult mai mari şi datorită eliminării podului şi expunerii structurii de lemn  acoperişului. Tavanul camerelor este păstrat doar deasupra bucătăriei şi a dormitorului de oaspeţi din partea din faţă a căsuţei.

renovare_casa_lemn_LA7 renovare_casa_lemn_LA9 renovare_casa_lemn_LA8

Planul căsuţei de 89 mp şi 3 dormitoare:

renovare_casa_lemn_LA10  Sursă foto: Yahoo Realestate, HomeDSG

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.