Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Vă e dor să revedeți Brașovul? Programați vizita în weekend-ul 21-23 august, odată cu Bohemian Square

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Bohemian Square, festival de cultură urbană, va reuni la Brașov, la acea de a 3-e editie a sa, peste 150 de artiști, arhitecți, designeri și muzicieni naționali și internaționali. Perioada: 21-23 august 2015. Zona de desfășurare: Piața Sfatului și Piața Enescu.  

Bohemian Square își propune să ofere și anul acesta o alternativă de calitate pentru petrecerea timpului liber în mod interactiv, implicând peste 8.000 de vizitatori.

Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi să găsească manifestări artistice originale şi neconvenționale, printre care se numără: expoziții de arte vizuale, trasee urbane alternative, intervenții artistice, concerte, proiecții de film şi workshopuri creative pentru mici şi pentru mari.

La această ediție festivalul prezintă două secțiuni în premieră: salon de design românesc contemporan și instalații arhitecturale.

In cadrul salonului de design românesc, magazinul-concept Dizainăr aduce la Braşov o selecţie din cele mai frumoase produse create de talentaţi designeri români, creaţii cu care doritorii işi pot infrumuseţa casa, această secţiune a festivalului fiind cu vânzare.

Concursul de Instalaţii Arhitecturale, a generat un interes foarte mare din partea artiştilor din întreaga țară. Astfel, 23 de proiecte îndrăzneţe s-au întrecut pentru şansa de a fi produse şi prezentate în cadrul festivalului. Cele mai apreciate 6 proiecte au fost alese câştigătoare iar publicul le va putea admira şi asista la construcţia lor pe perioada festivalului. Veţi găsi instalaţii interactive, inedite, toate sub umbrela temei de acest an al Bohemian Square: „Ferestre”. -23

Festivalul asigură si accesul la talente internaţionale: arta fotografică va fi adusa la mare rang de portughezul Andre Vicente Goncalvez şi americanca Louise O’Rourke, în timp ce ritmurile muzicale vor veni în note entuziasmante din Ungaria şi Bulgaria. Pe timpul serii, spiritul boem va vibra în Piaţa Sfatului în ritmuri de world music, jazz fusion și teatro beats graţie talentului unor trupe de renume internaţional, precum Meszecsinka și sZempöl.

Pentru a genera un efect complet, de inspiraţie aplicată în practică, festivalul pune mare accent pe interactivitate, invitând doritorii să ia parte la numeroase workshopuri inedite. Printre altele, iubitorii de fotografie dornici de o scurtă călătorie în timp, vor putea învăţa tehnici de fotografie de la jumătatea secolului al XIX-lea. Între timp, copiii pot construi o machetă a oraşului Braşov, aşa cum îşi imaginează ei că ar trebui să fie. Piața G. Enescu va deveni și în acest an Bohemian LOUNGE – o oază de culoare și relaxare în mijlocul orașului, oferind posibilitatea de socializare și crearea de noi conexiuni într-o ambianță boemă și primitoare. Sub bolta colorată de textile – instalație deja emblematică a festivalului – vizitatorii vor putea savura o limonadă şi o carte bună din biblioteca în aer liber.

Festivalul Bohemian Square susține candidatura Brașovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Prin reinterpretarea valorilor existente într-o manieră contemporană – oferă un cadru generos pentru alinierea la circuitul cultural european.

Urmărește-le evolutia pe social media și în special pe pagina de facebook a festivalului pentru a fi la curent cu toate noutățile: https://www.facebook.com/bohemiansquare.

bohemian_2014_8 bohemian_2014_1 bohemian_2014_7 bohemian_2014_6 bohemian_2014_5 bohemian_2014_4 bohemian_2014_3 bohemian_2014_2

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.