Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Unul dintre cele mai mari proiecte de birouri din Cluj-Napoca, termoizolat cu Multipor

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Proiectul Liberty Technology Park Cluj, dezvoltat de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului Fribourg Investments detinut de omul de afaceri Ion Sturza, a inclus reabilitarea fostelor hale ale fabricii de mobila Libertatea din Cluj-Napoca. Pentru asigurarea unei performante termice superioare si a unei longevitati extinse a cladirii a fost ales Multipor, primul material de termoizolare ecologic, 100% mineral si cu structura solida, conceput special pentru termoizolarea la interior a cladirilor de patrimoniu. Produsele Multipor sunt aduse in Romania de compania germana Xella, producatorul blocurilor de zidarie Ytong.

Xella_Liberty_Technology_Park1

Costurile mari de exploatare pentru cladirile de birouri, precum si standardele eco impuse pentru proiectele noi, au determinat investitorii Liberty Technology Park sa acorde o atentie deosebita etapei de termoizolare, care a impus protejarea unei cladiri de patrimoniu industrial. Cladirea cu o fatada de caramida aparenta, asupra careia nu s-a dorit a se interveni, a necesitat o solutie de termoizolare la interior aplicata peretilor exteriori de contur. Materialul ales a trebuit sa aiba o greutate redusa, sa fie permeabil la vapori, rezistent la foc si solid, similar cu zidaria. De asemenea, a fost de preferat sa fie un produs natural si ecologic.
Xella_Liberty_Technology_Park2
“Multipor este un material care a mai fost folosit in lucrari similare din Europa pentru restaurari majore, care au obtinut certificare BREAM. Placarile cu Multipor permit ventilarea, eliminand probleme cauzate de surplusul de umezeala sau condens. Iarna aceasta nu a fost pornita instalatia de climatizare in cladire si, cu toate acestea, temperatura la interior nu a scazut sub 18  grade Celsius”, a declarat ing.Horatiu Somesfalean,  Project Manager Liberty Technology Park.
Xella_Liberty_Technology_Park3
“Termoizolarea primelor doua cladiri de birouri din fosta fabrica Libertatea a constituit unul dintre cele mai importante proiecte de reabilitare a unor cladiri istorice dezvoltate in Romania in 2013.  Ne-am bucurat sa ne aducem contributia la acest proiect, oferind cele mai moderne solutii de termoizolare, utilizate cu succes  in Germania si in toata Europa pentru lucrari de acest tip”, a declarat Alexandru Fogarasi (Project Manager Multipor).

Xella_Liberty_Technology_Park4

Placile termoizolante Multipor, produse de compania germana Xella au fost utilizate si pentru termoizolarea sediului Consiliului Europei, o lucrare care a trebuit sa respecte cele mai noi standarde EU de mediu si calitate in constructii. Aceasta lucrare si-a propus sa mentina intacte detaliile arhitecturale ale fatadei fostului Palat Rezidential din Bruxelles.
Xella_Liberty_Technology_Park5

Placile Multipor sunt realizate dintr-un material 100% mineral, permeabil la vapori, sunt rigide, au o greutate redusa si, foarte important, au clasa A1 de rezistenta la foc.

Prima faza din proiectul Liberty Technology Park Cluj a fost realizata in a doua parte a anului 2013. S-a lucrat in timp record, intr-un interval de aproximativ doua luni, perioada in care s-au instalat 4.000 mp de sistem termoizolator Multipor. Toti peretii de contur au fost placati la interior cu acest sistem, inclusiv peretii aferenti bailor si spatiilor tehnice, care ulterior au fost placati cu faianta.

Proiectul final va consta in 8 cladiri distincte care vor fi finalizate in 3 etape. Liberty Technology Park Cluj urmeaza sa primeasca certificarile verzi.

Pentru mai multe informatii despre sistemul termoizolator Multipor va invitam sa accesati www.multipor.ro.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.