Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

The Unbelievable Challenge, concurs de arhitectura pentru sediul lui Mos Craciun

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

The Unbelievable Challenge, este concursul international de ahitectura organizat de Ruukki Construction, cu participanti din 59 de tari.

Lansat pentru tinerii arhitecti si designeri din intreaga lume, in primavara anului 2014, concursul The Unbelievable Challenge s-a desfasurat in perioada septembrie – noiembrie 2014.

Provocarea a constat in elaborarea unei solutii arhitecturale unice si creative pentru noul centru logistic al lui Mos Craciun. Cerintele impuneau ca proiectul sa fie extrem de functional, sa demonstreze valori arhitecturale de inalta clasa si sa contribuie la formarea peisajului urbanistic.

In acelasi timp, sediul lui Mos Craciun trebuia sa ofere vizitatorilor o experienta de neuitat, sa fie o solutie durabila si eficienta din punct de vedere energetic, adaptata la conditiile exigente din Perävainio, zona din orasul Oulu (Finlanda) si, nu in ultimul rand, sa ridice la cel mai inalt nivel beneficiile sistemelor si produselor metalice Ruukki, ca parte integranta din proiect.

Proiectul “Nothing is impossible”, prezentat de arhitectii romani Alexandru Oprita si Laurentiu Constantin, a fost ales castigator.

“Cel mai important element in design este raspunsul la o provocare cu o idee. Ideea trebuie sa poata fi utilizata in diverse situatii. Punctul forte al acestui proiect este faptul ca ofera posibilitatea de a fi surprins si invaluit de magia cladirii si simbolistica acesteia. Magia se intampla in timpul noptii, pe fatada cladirii, acolo unde exista o legatura clara cu investitorul – Mos Craciun.” – descrierea proiectul castigator de catre membrii jurului.

”Avand in vedere si cultura orasului Oulu –  puternic axata pe dezvoltari tehnologice, dar si sit-ul propriu-zis inconjurat de natura, solutia fireasca a fost materializarea conceputului: Nothing is impossible! printr-o cladire capabila sa trezeasca aceeasi uimire si bucurie pe care copii o simt in seara de Craciun cand isi asteapta cadourile aduse de acest personaj fantastic: o cladire invizibila. Practic, am gandit o fatada speciala, capabila sa faca cladirea invizibila in timpul zilei si vizibila pe timpul noptii – asemenea lui Mos Craciun.” a marturisit arh. Alexandru Oprita.

Cei doi mari castigatori vor primi un stagiu platit integral, timp de zece saptamani, in renumita companie de arhitectura si design Snøhetta din Oslo (Norvegia). Valoarea estimata a stagiului este de 25.000 euro, la care se adauga un premiu in numerar in valoare de 1000 euro.

NothingIsImpossible_1

NothingIsImpossible_2

NothingIsImpossible_3

Nothingisimpossible_castigatorii[divider]

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.