Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Un vin bun se pastreaza intr-o vitrina pentru vinuri de calitate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Un vin bun are nevoie de anumite conditii pentru a-si pastra calitatile, iar vitrina pentru vinuri de la Liebherr este le poate indeplini cu usurinta. Climatul perfect pentru un vin de calitate se obtine indeplinind anumite cerinte: temperatura de depozitare constanta, calitatea optima a aerului, umiditate ridicata, pozitie corecta a sticlelor si protectie UV potrivita.

Temperaturi constante

In primul rand, este important ca toate vinurile sa fie pastrate la temperaturi constante si potrivite pentru fiecare tip de vin. In caz contrar, pe masura ce temperatura creste, se intensifica procesul de fermentare si alcoolul incepe sa se evapore, ceea ce afecteaza aroma.

In cazul vitrinei WTb 4212 din seria Vinothek de la Liebherr, controlul electronic precis, combinat cu tehnologii de mentinere a climatului la cele mai inalte standarde, asigura pastrarea constanta a temperaturilor potrivite.

Chiar si atunci cand temperatura ambianta fluctueaza drastic, temperatura din vitrina ramane constanta. Vinul are astfel conditiile climatice perfecte pentru a fermenta natural si a-si dezvalui potentialul deplin.

Vitrinele pentru vin multi-temperatura din seria Vinothek sunt cele mai potrivite pentru a pastra vinurile la temperatura optima pentru consum. Folosind componente speciale, se obtine o stratificare precisa intre +5°C si +18°C.

Vitrina WTb 4212 ofera simultan trei niveluri de temperatura: in partea de jos, se pastreaza vinul spumant sau sampania, la 5 – 7°C; in centru se pastreaza vinul alb, la 10-12°C, in timp ce zona de sus este dedicata vinului rosu, la o temperatura de 15-17°C.

Calitatea aerului este de asemenea importanta

Vitrinele pentru vin Liebherr sunt echipate cu filtre de carbon active, care absorb toate tipurile de mirosuri si asigura o calitate optima a aerului in interior. De asemenea, mirosurile din afara sunt impiedicate sa patrunda in interiorul vitrinei. Mai mult, rafturile de lemn sunt netratate si nelacuite, astfel incat vinul sa nu fie afectat de eventuali vapori de lac.

Mentinerea umiditatii

Daca umiditatea se situeaza sub 50%, chiar si cele mai bune dopuri de pluta incep sa se micsoreze. In sticla patrunde prea mult oxigen, alcoolul se evapora, scade gradul de umplere a sticlei si apare riscul de oxidare: vinul devine astfel din ce in ce mai dulce si isi pierde calitatile. WTb 4212, din gama Vinothek ofera un nivel ridicat de umiditate, conditii optime pentru dopul de pluta.

Vinothek vine de asemenea, cu rafturi de lemn ajustabile, pentru o mai mare flexibilitate a spatiului.

Pastrezi calitatea vinului, chiar daca nu ai cum construi o pivnita

Asadar, pentru cei care doresc sa-si pastreze vinurile in cele mai bune conditii, insa fara a fi nevoiti sa-si construiasca o pivnita, sau pur si simplu doresc sa aiba flexibilitate in cazul unei mutari de locuinta, o vitrina pentru vinuri de calitate ofera toate beneficiile, chiar si pentru cele mai pretioase vinuri.
Vinothek_Liebherr

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.