Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Un proiect de casă sustenabilă din baloţi de paie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ca medici, proprietarii acestei case din baloţi de paie ştiu suficiente lucruri despre, dar şi înţeleg mult mai bine, care sunt efectele unor substanţe nocive asupra sănătăţii pe termen lung, pentru a-şi dori o casă sustenabilă, din materiale naturale.

Ca arhitect, Nicolas Koff de la K-OALA Design ştie suficiente lucruri despre materialele de construcţie naturale, tehnici de construcţie moderne şi tradiţionale, dar şi despre tehnologia modernă pentru a crea un mediu de trai sustenabil, care protejează sănătatea şi asigura o bătrâneţe liniştită.

Astfel, cu aceste principii clare la bază, a apărut această casă din baloţi de paie cu arhitectură modernă, încălzită de şeminee şi soare şi răcită cu ajutorul ferestrelor plasate strategic.

casa-sustenabila-baloti-paie2

Baloţi de paie în pereţi, şeminee şi ventilare naturală

Baloţii de paie groşi de 40 de centimetri, susţinuţi cu ajutorul struturii de lemn, asigură o izolaţie termică perfectă, ceea ce reduce nevoia de încălzire. Sunt şi foarte siguri, densitatea şi plasarea lor între materiale de finisaj protejate anti-incendiu, făcându-i ingnifugi.

Casa este încălzită cu un set de şeminee şi este răcită cu ajutorul ferestrelor plasate astfel încât să asigure ventilarea încrucişată.

Panourile solare montate pe acoperiş produc suficientă energie pentru a asigura încălzirea casei atunci când este nevoie.

casa-sustenabila-baloti-paie7

O casă sustenabilă alcatuită din 2 blocuri de clădire

Corpul pincipal de clădire, înalt de 2 nivele, de culoare albă, acoperit cu tencuiala, găzduieşte spaţiul de zi la parter şi 3 dormitoare, cu băi şi un mic refugiu pentru citit la etaj.

Celălalt corp este de culoare neagră, datorită lemnului de cedru ars şi dat cu ulei natural pentru impermeabilizare, şi găzduieşte spălătoria, garajul şi încă un dormitor.

Între cele 2 corpuri se află holul de intrare în casă, care duce direct către casă scării spre etaj, ceea ce reduce numărul de coridoare şi deci reduce amprenta casei.

casa-sustenabila-baloti-paie5 casa-sustenabila-baloti-paie4

Acoperişurile nu au doar funcţie de protecţie a structurii

Acoperişul înclinat al corpului alb de clădire înglobează atât ferestre pentru iluminat suplimentar, cât şi panouri solare pentru energie verde.

Acoperişul clădirii mai scunde este defapt un acoperiş verde, sădit cu specii de plante din zona pentru întreţinere minimă.

casa-sustenabila-baloti-paie14

casa-sustenabila-baloti-paie13 casa-sustenabila-baloti-paie12

Grădina şi administrarea apei de ploaie

Grădina este şi ea plantată cu specii din zona, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie şi apă pentru îngrijire.

Apa din precipitaţii este captată şi coordonată cu ajutorul unor canale şi mici baraje, astfel încât să folosească pentru irigarea corectă a grădinii şi să nu suprasolicite canalizarea.

casa-sustenabila-baloti-paie3

Decoraţiuni minimaliste, paletă de culori neutre

La interior predomină albul, griul şi nuanţe deschise de lemn pentru pardoselile tratate cu uleiuri naturale, ceea ce dă impresia de spaţiu mai mare şi reflectă lumina.

Mobilierul, casa scării cu balustrada metalică, bucătăria minimalistă, băile cu marmură gri şi dotări elegante creează o atmosfera senină, potrivită pentru o familie care apreciază liniştea şi beneficiile aduse de traiul în armonie cu natura.

casa-sustenabila-baloti-paie8
Living
casa-sustenabila-baloti-paie9
Bucatarie cu insula si dotari minimaliste
casa-sustenabila-baloti-paie10
Blat de lucru cu chiuveta incorporata

casa-sustenabila-baloti-paie11

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.