Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Un proiect ce reuneste 3 cabane de lemn pentru vacantele unei familii de 2 generatii

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Clientii sunt un cuplu de norvegieni in varsta, plus cei doi copii ai lor si familiile acestora, iar ansamblul celor 3 cabane de lemn, plus cabanuta de depozitare, se afla in Vestfold, Norvegia.

Cerintele lor au fost pentru o casa de vacanta care sa poate reuni toti membrii familiei in regiunea lor preferata, dar care sa le ofere in acelasi timp posibilitatea de a se retrage in intimitate, daca este nevoie.

Solutia celor de la  Reiulf Ramstad Architects a fost un grup de cabane cu design simplu si ergonomic, care sa satisfaca aceste cereri simple, dar nu tocmai simplu de pus in practica printr-o structura de casa conventionala.

Cea mai mare dintre cabane ocupa locul central in grup si are peretii din fata si din spate de sticla, pentru a permite accesul luminii, dar si admirarea peisajului si accesul pe teresa din spate. Aceasta este cabana de zi, reunind zonele de socializare: livingul, bucataria si zona de luat masa.

Cabana de zi este flancata de 2 cabane pentru dormit, una cu acces direct din cabana de zi si cealalta la cativa pasi mai in spate si in lateral. Fiecare dintre acestea are un dormitor clasic, un dormitor suspendat, o baie si o zona mica pentru trecere si sedere.

Orientarea cabanelor tine cont atat de orientarea terenului, cat si de geografia acestuia: cabanele sunt asezate cu spatele la stanca ce delimiteaza terenul, care protejeaza grupul de vanturile puternice din zona, si cu fata spre sud-est, pentru a maximiza aportul de lumina naturala.

In total, cele 3 cabane au 70 mp de spatiu util, iar in spatele grupului mai exista o mica magazie cu rol de depozit.

Fiecarea dintre ele are cel putin o iesire care da spre cealalta sau spre una dintre terase, iar forma lor traditionala pentru zona nordica, cu acoperisul cu pante accentuate si fara stresini proeminente, a permis construirea dormitoarelor din pod, folosind la maxim si acest spatiu.

proiect_grup_cabane_lemn1

proiect_grup_cabane_lemn2

proiect_grup_cabane_lemn3

proiect_grup_cabane_lemn4

proiect_grup_cabane_lemn5

proiect_grup_cabane_lemn6

proiect_grup_cabane_lemn7

proiect_grup_cabane_lemn8

proiect_grup_cabane_lemn9

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.