Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Un microparc pentru străzile aglomerate

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Graba ultimelor decenii a adus după sine aglomeraţia, iar aglomeraţia a adus după sine poluarea, înstrăinarea şi stresul. Adesea, marginea unei artere rutiere aglomerate este ultimul loc în care te-ai gândi să te opreşti să te odihneşti sau să stai de vorbă, cu atât mai puţin cu un străin.

Atelierul de design londonez WMBstudio a creat această bancă având mai multe scopuri: aducerea unei oaze de verdeaţă în mijlocul oraşului, loc public de odihnă şi interacţiune şi monitorizarea calităţii aerului în oraş – băncile fac parte dintr-o iniţiativă a societăţii de transport londoneze de monitorizare şi îmbunătăţire a calităţii vieţii.

banca_microparc7

Banca nu este fixată în carosabil – plantele fiind puse în containere prinse de spatele ei – şi este contruită integral din materiale găsite pe rafturile magazinelor.

banca_microparc6

Designul însă este foarte dinamic şi vesel şi oferă deschidere şi prilej de interacţiune între eventualii ocupanţi. Culoarea roşu vibrant semnalizează prezenţa băncii de departe, iar liniile verticale dinamice îndeamnă la cercetare îndeaproape.

banca_microparc3 banca_microparc4

Suprafaţa ocupată de întreagă banca este cât 2 locuri de parcare şi oferă o imagine veselă şi vie pe o stradă altminteri cenuşie şi grăbită.

Vasele modulare cu plante sunt din oţel galvanizat şi sunt concepute astfel încât să poata fi folosite atât individual cât şi împreună.

banca_microparc1 banca_microparc2

Forma ondulată a băncii oferă mai mult loc pentru şedere decât una clasică, dreapta. La fel, spătarul urcă şi coboară pentru a evidenţia plantele din jardinière, alese şi ele astfel încât să ofere contrast şi senzaţii vizuale şi tactile foarte diferite.

banca_microparc5

Sursa foto:  WMBstudio

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!