Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Un grup de tineri ambitiosi transforma o fosta fabrica comunista intr-un spatiu de creatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

NOD makerspace, inaugurat in 2 aprilie 2015 in fosta fabrica de Bumbac de pe Splaiul Unirii, nr.160, este primul centru de creatie si lucru de mari dimensiuni (650 mp) din Romania.

Avand la baza o echipa de tineri antreprenori, o investitie de 120.000 euro si sase luni de lucru, hala fostei Fabrici de Bumbac se va transforma intr-un spatiu unic prin combinatia intre tehnologia pusa la dispozitie (laser engraving & cutting, 3D printing, CNC router, plotter, scanner) si scop pe termen lung – crearea de oportunitati pentru tineri antreprenori.

Ca structura, spatiul este impartit in zona open space, echipata cu scule si echipamente pentru fabrictie manuala si digitala, zece ateliere, sala de conferinte, zona de relaxare, sala de workshop-uri, atelier de prelucrare a lemnului si a metalului, ateliere de vopsitorie, sablare, sudura si atelier de croitorie.

Ca filosofie, NOD makerspace se inscrie in trendul Maker Revolution, al antreprenorului si creativului care isi doresc sa treaca granitele dintre discipline, de la idée la implemenare si doresc sa lucreze impreuna pentru atingerea obiectivului. La randul sau, Maker Revolution isi are originea in cultura DIY si influenteaza déjà puternic educatia, afacerile si designul.

“Vom oferi consultanta si sprijin pentru proiecte, de la concept la implementare, din domeniii precum: planificare urbana, arhitectura, design grafic sau de obiect, tipografie digitala, fotografie, antreprenoriat si business management. Ne-am propus sa sprijinim democratizarea designului, a ingineriei si a educatiei creative. Membrii nostri vor fi ajutati sa-si transforme ideile in afaceri sustenabile” – au declarat arhitectii Tamina Lolev si Florin Cobuz, doi dintre coordonatorii proiectului.

Pe langa functia de incubator de business, NOD makerspace va oferi si cursuri complementare de folosire a uneltelor special, prelucrarea lemnului, sudura, electronica, modelare 3D, Grasshopper, Arduino, Raspberry Pi si Software Autodesk, precum si de arte si stiinte adiacente: marketing, post-procesare, Photoshop, croitorie, design de obiect, modelare 3D avansata, initiere in design pentru copii.

Pentru detalii si inscrieri: http://www.nodmakerspace.ro

NOD1

NOD2

NOD3

NOD4

NOD5

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.