Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Trei lucruri pe care să le ai în vedere când îți construiești sau îți renovezi acoperișul casei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Acoperișul casei este esențial pentru rezistența în timp a imobilului, așa ca ar trebui să-i acorzi o atenție sporită, dacă vrei să te bucuri pentru multă vreme de casa ta. Descoperă, în continuare, trei lucrezi pe care este obligatoriu să le ai în vedere când îți construiești sau îți renovezi acoperișul casei.

Alege cu grijă tipul de învelitoare

Alegerea învelitorilor este foarte importantă atât în ceea ce privește aspectul casei tale, cât și când vine vorba de protecția oferită locuinței. Cele mai utilizate tipuri de învelitori de pe piața locală sunt țigla metalică, țigla metalică acoperită cu roci naturale și țigla ceramică. Fiecare dintre cele trei tipuri de țiglă are avantaje și dezavantaje pe care ar fi bine să le iei în calcul înainte să faci o alegere în privința învelitoarei casei tale. Dintre toate, țigla metalică este cea mai ușoară, se montează cel mai rapid, presupune costuri scăzute de întreținere, dar are și cea mai mică durată de viață medie. Pe de altă parte, țigla ceramică este foarte grea, însă are cea mai mare durată de viață medie și protejează foarte bine locuința în fața temperaturilor extreme, indiferent că este vară sau iarnă.

Păzește-te de infiltrații dacă ai acoperiș tip terasă

Dacă ai un acoperiș tip terasă, este bine să îl protejezi în fața apei, cu ajutorul unor hidroizolații. Unele dintre cele mai folosite materiale pentru hidroizolarea acoperișurilor sau teraselor sunt membranele bituminoase, fabricate din bitum, prevăzute cu armătura specială și anumite finisaje exterioare. Există mai multe tipuri de membrane bituminoase, care diferă în funcție de proprietățile chimice. Membranele bituminoase au, în funcție de tipul în care se încadrează, temperaturi de lucru diferite. Totodată, unele dintre ele își păstrează mai bine flexibilitatea când temperaturile ating valori de -25 sau -30 de grade Celsius. Majoritatea membranelor se aplică cu flacără, însă pe piață sunt disponibile și membrane bituminoase autoadezive, la montarea cărora nu este nevoie de un arzător.

[one_half]

Termoizolarea acoperişului tip terasă cu plăci din vată minerală bazaltică [/one_half][one_half_last]

Termoizolarea acoperişului tip terasă cu polistiren expandat [/one_half_last]

Termoizolează corect

Știi că un sfert din căldura existentă într-o locuință se pierde prin acoperiș? Prin urmare, indiferent ca ai acoperis tip terasa sau acoperis inclinat, este obligatoriu să-ți termoizolezi corect acoperișul casei tale, dacă îți dorești o locuință călduroasă pe timp de iarnă și răcoroasă pe durata verii. Cele mai bune materiale de construcții pentru termoizolarea acoperișului sunt vata minerală bazaltică și vata minerală de sticlă. Vata minerală se montează în două straturi, între căpriori, și se fixează cu ajutorul unor profile metalice. În afara profilelor metalice, în procesul de montare a vatei minerale, vor fi folosite și alte materiale de construcții, precum o folie anticondens, un sistem de prindere pentru profile, o barieră de vapori și bandă adezivă. După aplicarea termoizolației, toată lucrarea se finalizează cu montarea de placi de gips carton rezistente la foc.
Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.