Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

TK01 Ch de la Tassullo, adeziv ecologic pentru termoizolatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 20% din populatia lumii este afectata de Sindromul Cladirii Bolnave (dureri de cap, greturi, iritatii) declansat de calitatea scazuta a materialelor de constructie prelucrate chimic si de gradul redus de respirabilitate a cladirilor.

Din dorinta promovarii pe piata romaneasca a unor produse noi, fara influente potential negative asupra sanatatii populatiei, Tassullo creeaza materiale ecologice pe baza de var hidraulic natural, ce lasa peretii sa respire.

Noul tip de adeziv si masa de spaclu pentru placi termoizolante produs de Tassullo, lasa peretele sa respire si, astfel, imbunatateste confortul ambiental al persoanei care traieste in acea cladire.  TK 01 Ch este un material in totalitate ecologic obtinut de specialistii Laboratorului de Cercetare si Dezvoltare Tassullo.

Datorita faptului ca nu contine ciment, ci este realizat pe baza de var hidraulic natural, TK01/Ch este indicat pentru placile permeabile la vaporii de apa: vata minerala, pluta, lemn mineralizat, silicat de calciu. Varul hidraulic natural continut de TK01 Ch este de tipul NHL5, caracterizat printr-o flexibilitate sporita, permeabilitate la vapori mare si durabilitate crescuta in timp fata de cimentul clasic.

In privinta TK 01 Ch specialistii Tassullo au dorit o abordare ecologica bazata pe ideea construieste si traieste sanatos, care promoveaza utilizarea materialelor cat mai putin prelucrate industrial. Acest produs face parte din gama BIO-E Tassullo, produse exclusiv BIO, care protejeaza utilizatorii, precum si mediul inconjurator, a declarat Cezar Margine, responsabil marketing Tassullo.Tassullo_TK_01_Ch_ambient

 

 

Fisa tehnica

Domeniul de utilizare
TK01/CH se utilizeaza la punerea in opera a placilor termoizolante din pluta, vata minerala, fibre din lemn, lemn mineralizat, silicat de calciu si pentru pregatirea succesiva a suportului in vederea aplicarii finisajului.
Caracteristicile fizice ale produsului, in mod special permeabilitatea la vapori mare, determina avantaje remarcabile in ceea ce priveste reglarea umiditatii ambientale.

Preparearea amestecului
TK01/CH se amesteca numai cu apa curata, in proportie de 6¸ 6,5 litri/sac. Amestecul poate fi realizat manual, cu malaxorul la turatie redusa sau cu masina de tencuit, care realizeaza automat dozarea apei, amestecarea si pomparea amestecului.

Aplicare
Utilizare ca adeziv: aplicati intre placa si suport o cantitate care sa garanteze aderenta si stabilitatea sistemului: 4-5 Kg/m2. Se recomanda aplicarea adezivului intr-un cordon perimetral pe placa si in 4 – 5 puncte in interiorul acesteia.

Utilizare ca masa de spaclu: aplicati pe suprafata exterioara a placii lipite si fixate cu dibluri – recomandate tipului de placa termoizolanta – un prim strat de adeziv cu ajutorul unei gletiere cu dinti, intindeti o plasa de fibra de sticla cu greutate mai mare de 130 g/m2 si inglobati-o in stratul de adeziv prin presarea cu o gletiera metalica –
adaugand sau eliminand material – urmarind obtinerea unei suprafete cat mai netede posibil in vederea realizarii finisajului.

Indicatii

Pregatirea suportului: produsul se va aplica pe suporturi fara parti friabile si fara praf, eflorescente saline, ulei, parti desprinse, mucegai sau alte materiale organice. In cazul tencuielilor fisurate verificati aderenta acestora la perete si stabilitatea crapaturilor inaintea intreventiei.
Suporturi umede: nu aplicati pe suporturi impregnate cu apa sau unde aceasta poate veni in contact cu materialul in prima saptamana de la aplicare.
Protectia de ger: nu aplicati la temperaturi mai mici de 5°C si protejati produsul de ger in primele 48/72 de ore de la aplicare; este interzisa utilizarea aditivilor anti-inghet care pot prejudicia lucrabilitatea si caracteristicile finale ale produsului.
 Temperaturi ridicate/Suporturi absorbante: in cazul temperaturilor ridicate sau a tencuielilor de grund foarte absorbante adoptati toate masurile pentru a impiedica uscarea prea rapida a produsului. Chiar si in cazul umezirii preliminare a suportului aplicarea adezivului se va face doar dupa uscarea suprafetei.

 Date tehnice
Granulatia (EN 1015-1) de la 0 la 0,5 mm
Apa in amestec 0,25 l/Kg, adica 6 – 6,5 litri/sac)
Consum Pentru lipire: 4-5 Kg/m2 Pentru spacluire: cca. 3 Kg/m2
Consum (m3 de amestec proaspat / tone pulbere) cca. 0,8 m3 / ton
Aderenta la caramida (ref. ETAG 004) > 0,25 N/mm2
Aderenta la placa de pluta (ETAG 004) > rezistenta la tractiune a placii
Aderenta la placa de vata minerala (ETAG 004) > rezistenta la tractiune a placii
Aderenta la placa de silicat de calciu (ETAG 004) > rezistenta la tractiune a placii
Modul elastic la compresiune (UNI 6556-norma italiana) cca. 5300 N/mm2
Rezistenta la difuziunea vaporilor (UNI 9233-norma italiana) µ = 12
pH > 10,5

 

Tassullo_TK_01_Ch_produs

 

 

 

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

2 comentarii la „TK01 Ch de la Tassullo, adeziv ecologic pentru termoizolatie”

 1. Buna ziua,

  Doresc sa realizez termoizolatia peretilor exteriori ai casei pe exterior cu vata minarala in cadrul Programului Casa verde Plus.Acesta prevede utilizarea de materiale fara compusi organici volatili(COV).
  Ar corespunde mortarul TK01 Ch?
  CARE ESTE COSTUL UNUI SAC?

  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua, d-le Felecan

   La Tassullo Romania nu raspunde nimeni la telefoanele afisate si din cercaterile noastre rezulta ca firma ar fi in insolventa de la sfarsitul anluui trecut, asa ca nu va putem oferi detalii suplimentare despre acest produs.
   Vom reveni insa foarte curand cu informatii despre alte produse competibile cu cerintele programului. Va tinem la curent.

   Toate bune!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.