Solutii pentru termoizolatia la interior
1 comentariu

De ce sa optam pentru termoizolatia la interior

  1. Se executa rapid
  2. Nu depindeti de vecini in nici un fel
  3. Nu exista riscul de infiltratii intre stratul de termoizolatie si perete – mai ales in cazul in care termoizolatia de la exterior nu acopera intregul perete al cladirii
  4. Nu presupune schele si echipa mare
  5. Este usor de verificat in timpul lucrarii si dupa executie

Ce solutii am identificat noi:

Tencuila termoizolanta

Este usor de aplicat cu un rulou, gletiera sau prin pulverizare cu un pistol, nu diminueaza spatiul util, protejeaza anticondens si antimucegai, se poate aplica var colorat peste ea. Costuri reduse, viata lunga, intretinere minima, usor de aplicat. Grosimea stratului aplicat: 1-3 mm. Nu aveti nevoie de acordul vecinilor, nu veti face zgomot si nici multa mizerie in general atunci cand o aplicati. O gasim la: Aktivtherm, Hassit, si se poate aplica pe oprice tip de perete.

aktivtherm_tencuiala

Vopseaua termoizolanta

Este un lichid folosit ca strat de izolatie termica, descoperit in urma cercetarilor la nivel de nanotehnologie . Compozitia sa (polimeri acrilici cu nanosfere de sticla) permite obtinerea unei termoizolatii cu grosime redusa substantial, in comparatie cu termoizolatia traditionala si nu va ocupa din spatial util al camerei. Se aplica cu trafaletul, protejeaza anticondens si antimucegai iar vecinii nici nu vor sti ca ati efectuat o lucrare atat de importanta pentru casa dvs. Nu veti avea cheltuieli suplimentare – cu schela de exemplu – iar daca sunteti o persoana indemanatica si va place sa mesteriti prin casa, o puteti aplica chiar dvs, indiferent de stratul suport. Cateva marci: Therma Matt, Aktivtherm, Keradecor Eco Klima Paint, Thermo Top.

aktivtherm_vopsea

Placile minerale

Material izolator mineral solid, sun forma de placi, 100% natural, ecologic si incombustibil, fabricat din nisip, var, ciment si apa.

Pentru realizarea termoizolarii sunt necesare: placile minerale, adeziv mineral, fierastrau pentru taierea placilor, mistrie dintata pentru aplicarea adezivului, mortar si plasa din fibra de sticla pentru ramforsarea lucrarii si finisarea suprafetei.

Lucrarea este recomandat a se face de catre un specialist/meserias, iar rezultatul final va ocupa o parte din suprafata utila a incaperii –depinde de grosimea aleasa a placii. Le produce Xella (Ytong).

multipor1

Vata minerala de sticla

Este flexibila, elastica si drept urmare se poate instala si poate umple foarte bine spatiile neregulate sau greu accesibile. Datorita aerului incorporat poate fi comprimata in proportie de pana la 1/6, ceea ce usureaza transportul si depozitarea.

Structura, desi usoara, va ocupa o parte din spatiul util al incaperii – cam 7-10 cm la fiecare perete. Cele mai cunoscute branduri ar fi acestea si le gasiti in magazinele de bricolaj: Isover, Knauf Insulation, Ursa.

Ghid de montaj al vatei minerale la interior AICI.

montaj_vata_sticla

Vata minerala bazaltica

Este un produs rigid, cu densitate si greutate specifica insemnate. Se foloseste cu precadere in spatiile care necesita rigiditate ridicata si rezistenta mecanica. Are coeficientul de conductivitate termica cu 20% mai bun decat vata de sticla, izoleaza mai bine fonic, protejeaza impotiva incendiilor si este mai stabila ca si forma, ceea ce inseamna ca pe suprafetele oblice sau verticale nu se va tasa si nu avea nevoie de prinderi suplimentare.

Pentru aplicare este nevoie de o structura specifica de cadre pentru montarea gisp-cartonului, iar peste ea se va instala o bariera de vapori si apoi foaia de gips carton. Structura ocupa o parte din spatiul util al incaperii – cam 7-10 cm la fiecare perete. Cele mai cunoscute branduri ar fi acestea si le gasiti in magazinele de bricolaj: Isover, Knauf Insulation, Rockwoll.

vata_bazaltica

Termoizolatia din fibre naturale de canepa

Este ecologica, fabricata din materii prime regenerabile, cu densitate ridicata. Garanteaza reglarea automata a umiditatii, si deci creeaza o ambianta climatica foarte placuta si sanatoasa in casa. Se monteaza foarte usor si rapid, nu irita pielea si se prelucreaza apropare fara praf. Are stabilitate dimensionala, deci necesita fixare minima. Are nevoie de o structura similara celei pentru fixarea placilor de gips carton. Detalii aici.

termoizolatie_canepa

Termoizolatia din lana de oaie

– izoleaza atata termic cat si fonic si are utilizari multiple. Proprietatile excelente de izolare termica a lanei, ce rezida din structura fibrei, se pastreaza chiar si in stare umeda, asa cum se intampla si atunci cand inca nu a fost tunsa. Datorita texturii sale moi, lana poate fi introdusa foarte simplu in orice tip de constructie. Indiferent de montajul vertical sau inclinat, capsarea sau lipirea materialului confera stabilitate. Necesita o structura ca si cea pentru montarea gips cartonului. termoizolatie_lana

Produse recomandate

Vezi Produsele recomandate

1 Comentariu

  1. […] Izolaţia termică este făcută pe la interior şi peste ea s-a adăugat peste tot finisajul din plăci de larice. Lemnul de larice este folosit peste tot: tavan, podea, pereţi, mobilier şi te-ai aştepta să fie o amenajare monotonă, însă dotările şi finisajele  metalice de la bucătărie, volumele create de mobilier şi protecţia scărilor, dar mai ales tablourile uriaşe şi în continuă schimbare oferite de ferestrele mari, rup monotonia şi fură ochiul. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.