Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Tehnica fotogravurii aduce la viata o fatada de beton

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Bazele acestei interesante cladiri cu spatii de cazare pentru studenti s-au pus chiar in epicentrul vietii studentesti din Montreal, acolo unde la inceputul secolului XX un foc a pus la pamant vechea casa de piatra construita cu un secol mai devreme.

Aceasta tragedie este doar una dintre povestile pe care incearca sa le spuna noua constructie, creata de biroul de arhitectura KANVA, iar istoria sitului este cea care a condus spre tehnica utilizata pentru a o reda: fotogravura in ciment. Pe langa povestea spusa de fotogravuri, cladirea isi provoaca ocupantii la noi experiente senzoriale si intelectuale, prin stimularea privitului activ.

Secventele de film fotogravate in fatada de beton sunt secvente din filmul Montreal Fire Department, creat de Thomas Edison in 1901. Secventele au fost alese cu mare atentie si celebreaza atat la istoria focului care a mistuit cladirea anterioara, cat si viata si contributia la stiinta a unui mare si prolific inventantor: Thomas Edison.

Cladirea este pozitionata in zona istorica a Montrealului, ceea ce a impus arhitectilor o alta limita: utilizarea zidariei ca si finisaj exterior. Arhitectii de la KANVA au gasit in asta o alta oportunitate, impartind suprafata de ciment in dreptunghiuri ce imita zidaria.

Cladirea Edison incorporeaza o arhitectura animata, folosind tehnologii de ultima ora si solicita participare si reflectie din partea privitorului, care devine astfel constient de transformarea si evolutia sitului si a orasului din care face parte.

Sursa: http://architizer.com

Edison_Residence_1

Edison_Residence_2

Edison_Residence_3

Edison_Residence_4

Edison_Residence_5

Edison_Residence_6

Edison_Residence_7

Edison_Residence_8

preview_1057-3_15580_sc_v2com

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.