Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

SYMMETRICA, livrari de 1 milion de metri de produse in primul semestru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

„Previziunile noastre pentru prima parte a acestui an au fost confirmate, Symmetrica menţinându-şi business-ul la nivelul lui 2013, în ciuda condiţiilor dificile de pe piaţă determinate de scăderea investiţiilor în infrastructură şi de absorbţia redusă de fonduri europene”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, toate acestea au determinat o scădere uşoară a pieţei în primul semestru, mai ales pe segmentul proiectelor publice de infrastructură. Un echilibru a fost determinat totuşi de creşterea uşoară a cererii pe sectorul rezidenţial şi pe cel comercial, comparativ cu anul trecut.

„Cele cinci unităţi de producţie situate în zone cu potenţial ridicat de consum au livrat către proiectele în care suntem implicaţi 1 milion de m de pavele, borduri, rigole, capace de rigole şi dale. În total, fabricile noastre produc zilnic cca. 11.500 m de produse”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai afirmat că, în primele şase luni ale acestui an, Symmetrica s-a implicat în mai multe proiecte majore precum reabilitări de străzi şi trotuare, lucrări rezidenţiale, accese auto pentru hale industriale, parcări publice sau private în oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Suceava, Cluj-Napoca, Galaţi, Bistriţa, Bacău, etc.

Proiect în valoare de cca. 1 milion de euro, la Suceava

Prima jumătate a acestui an a însemnat pentru Symmetrica şi câştigarea unui proiect de anvergură în judeţul Suceava. Astfel, compania va construi 1.257 de platfome de colectare a deşeurilor în mai multe localităţi din judeţ, în cadrul proiectului privind sistemul de management integrat al deşeurilor implementat prin POS Mediu.

„Proiectul se întinde pe durata a unui an şi vom livra cca. 40.000 de m de pavele, lucrările fiind, de asemenea executate de echipele noastre de montatori. În total, proiectul are o valoare de cca. 1 milion de euro”, a mai spus Sebastian Bobu.

Reconfirmarea planurilor pentru acest an

În ceea ce priveşteplanurile Symmetrica pentru anul în curs, reprezentantul compania a declart că vizează, în primul rând, menţinerea cotei de piaţă cel puţin la nivelul actual, de 24%, dar şi îmbunătăţirea capacităţilor de producţie în zonele cu potenţial.

“În condiţiile scăderii drastice a investiţiilor mai ales în infrastructură, pentru anul 2014 ne menţinem estimărilie şi mizăm pe atingerea unui business echivalent cu cel din 2013, de 68,1 milioane de lei (15,4 milioane de euro)”, a adăugat Directorul Executiv al Symmetrica.

În ceea ce priveşte piaţa de profil, estimările sale arată că aceasta va raporta o stagnare, la volumul înregistrat în 2013 – circa 12 milioane de metri – şi la o valoare de aproximativ 66 de milioane de euro.

„La nivel de piaţă, în prima parte a acestui an am observat o mai mare presiune pe preţ, acesta devenind factorul cel mai important la alegerea produselor. Astfel, în acest an, s-au preferat mai mult produse cu cost mai mic, simple, necolorate”, a încheiat acesta.

___________

Symmetrica este liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător de pe plan autohton. A fostînfiinţată în 1994, este 100% românească si produce pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Unitati de productie: Vereşti, Suceava (1999), Podu Iloaiei, (2010), Bolintin Vale, langa Bucureşti (2011). Prejmer, Brasov (2012) şi la Şintereag, Bistriţa (2012).

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.