Symmetrica la bilantul de 20 de ani: investitii de 23 de milioane de euro, 5 fabrici si 8 milioane de metri de produse livrate - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Symmetrica la bilantul de 20 de ani: investitii de 23 de milioane de euro, 5 fabrici si 8 milioane de metri de produse livrate - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Symmetrica la bilantul de 20 de ani: investitii de 23 de milioane de euro, 5 fabrici si 8 milioane de metri de produse livrate

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator de pe plan autohton, a realizat, in cei 20 de ani de la infiintare, investitii totale de 23 milioane de euro, suma din care 18,5 milioane de euro au fost directionate catre cele cinci unitati de productie.

De asemenea, Symmetrica a investit 2,2 milioane de euro in parcul auto ce asigura livrarea a circa 40% din productia companiei, alocand fonduri, in acelasi timp, si pentru utilaje si echipamente destinate producerii de linii de turnare prefabricate mici (pavaje, borduri, rigole, etc.).

“Brandul Symmetrica a luat nastere in 1994, odata cu infiintarea companiei, cand am facut primii pasi in descoperirea sistemelor de productie a pavelelor vibropresate. Treptat, portofoliul companiei s-a diversificat, iar in acest moment suntem cel mai mare producator local de prefabricate mici (pavele, borduri, rigole, capace de rigole) detinand o cota de 24% din piata”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment Symmetrica are o capacitate de productie de 11.500 metri de produse zilnic, iar in cei 20 de ani de existenta pe piata a livrat, in total, 8 milioane de metri de produse in intreaga tara, dar si peste hotare.

“70% din produsele livrate in cei 20 de ani de la infiintare au fost destinate proiectelor publice, in timp ce 20% proiectelor private de tip industrial sau comercial. Doar 10% din volumul produs in fabricile noastre in aceasta perioada a fost destinat clientilor finali sau proiectelor rezidentiale. Raportat la tipurile de produse, 60% din volumele livrate au fost de pavaj”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat ca, si in trecut  dar si in prezent, 90% din livrarile Symmetrica ajung in proiecte din zona urbana, urmand ca treptat si zona rurala sa se dezvolte si sa investeasca mai mult in amenajare.

Afaceri in crestere
Raportat la evolutia business-ului Symmetrica din 1994 si pana in prezent, Sebastian Bobu a subliniat ca cea mai mare parte a cresterilor au fost sustinute atat de investitiile constante si portofoliul de produse, cat si de dezvoltarea pietei de profil.

“Dupa ce in 2012 am inregistrat un avans cu 5% a cifrei de afaceri, in ciuda evolutiei negative a pietei, anul trecut afacerile companiei au raportat iar o crestere cu 7%, ajungand la cca. 15,4 milioane de euro”, a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit afirmatiilor sale, avansul a fost sustinut si de inceperea exporturilor. Astfel, anul trecut compania a inceput sa livreze produse pentru proiecte din Republica Moldova, urmand ca aceasta tendinta sa se mentina si in acest an.

„Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999, la Veresti, jud. Suceava, pentru ca in 2010 sa deschidem cea de-a doua unitate de productie la Podul Iloaiei, jud. Iasi. Acesta a fost unul dintre momentele cheie din dezvoltarea companiei deoarece am decis sa facem investitii masive pentru a acoperi cat mai multe zone din tara. De asemenea, am luat hotararea de a produce intern liniile de fabricatie necesare acestei extinderi”, a mai declarat Sebastian Bobu.

symmetrica

„Cresterile business-ului companiei in ciuda climatului dificil de pe piata de profil au fost sustinute si de acoperirea geografica mare de care dispunem. Aceasta ne-a oferit posibilitatea livrarii rapide, la preturi competitive, atat in Moldova, Muntenia, Dobrogea, cat si in Transilvania, Symmetrica acoperind peste 80% din teritoriul tarii”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat ca expansiunea inceputa in 2010 a fost usurata si faptul ca Symmetrica produce intern liniile de fabricatie, acest lucru permitand un control mult mai bun al productie si desigur, un cost mai mic al investitiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

5 soluții pentru încălzire și apă caldă, când se întrerupe gazul, curentul sau se strică centrala

Uneori gazul și / sau energia electrică se întrerup fără avertisment sau centrala se defectează, …