Studiu: pentru a cumpăra o casă, românii vizionează opt proprietăţi în două luni - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Studiu: pentru a cumpăra o casă, românii vizionează opt proprietăţi în două luni - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Studiu: pentru a cumpăra o casă, românii vizionează opt proprietăţi în două luni

Ultimul studiu facut de RE/MAX pe un eşantion reprezantativ de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene, relevă că europenii nu alocă foarte mult timp căutării unei locuinţe şi, în medie, vizionează şapte case pentru a lua o decizie.

Studiul arată că 68% dintre europeni caută o locuinţă pentru a o achiziţiona cca. 2 luni. Dintre aceştia, 10% au şansa de a găsi casa visurilor în doar o săptămână, în timp ce peste 16% în maxim 2 săptămâni.

În ceea ce priveşte timpul alocat căutării unei locuinţe, Portugalia este pe primul loc. Aici, circa 40% dintre persoanele care sunt în căutarea unei locuinţe, au şansa de a o găsi în doar o săptămână.  La polul opus se află însă austriecii şi olandezii, unde 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiţi să caute mai bine de şase luni.
În România căutarea unei locuinţe durează cca. 2 – 3 luni, iar procesul este cu atât mai uşor în ultima perioadă, odată cu livrarea pe piaţă a tot mai multor locuinţe noi.

Studiul companiei a mai arătat că, în mod normal, bărbaţii sunt mai hotărâţi şi mai rapizi, în timp ce femeile alocă mult mai mult timp când vine vorba de luarea unei decizii privind achiziţia unei case.

În plus, analiza RE/MAX Europe mai relevă că, în medie, europenii vizionează şapte proprietăţi pentru a decide care este cea mai potrivită. Există însă şi excepţii – 4% dintre locuitorii Europei analizează chiar şi 20 de case pentru a alege ceea ce li se potriveşte.

În topul celor mai pretenţioşi europeni, turcii şi britanicii sunt pe primele locuri. Aceştia vizionează cca. 10 locuinţe pentru a putea face o alegere, în timp ce germanii şi italienii nouă.

Românii, polonezii şi spaniolii vizitează cate opt proprietăţi pentru a putea lua o decizie. În Finlanda , însă, doar patru case sunt necesare pentru a se lua o decizie.

RE/MAX Europa a realizat acest studiu având un printre care Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia, Olanda.

Casa_remax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Cum să decorezi casa de Crăciun fără să creezi o senzație de aglomerație

Crăciunul reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Unii asociem Crăciunul cu mirosul …