Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Studiu: pentru a cumpăra o casă, românii vizionează opt proprietăţi în două luni

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ultimul studiu facut de RE/MAX pe un eşantion reprezantativ de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene, relevă că europenii nu alocă foarte mult timp căutării unei locuinţe şi, în medie, vizionează şapte case pentru a lua o decizie.

Studiul arată că 68% dintre europeni caută o locuinţă pentru a o achiziţiona cca. 2 luni. Dintre aceştia, 10% au şansa de a găsi casa visurilor în doar o săptămână, în timp ce peste 16% în maxim 2 săptămâni.

În ceea ce priveşte timpul alocat căutării unei locuinţe, Portugalia este pe primul loc. Aici, circa 40% dintre persoanele care sunt în căutarea unei locuinţe, au şansa de a o găsi în doar o săptămână.  La polul opus se află însă austriecii şi olandezii, unde 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiţi să caute mai bine de şase luni.
În România căutarea unei locuinţe durează cca. 2 – 3 luni, iar procesul este cu atât mai uşor în ultima perioadă, odată cu livrarea pe piaţă a tot mai multor locuinţe noi.

Studiul companiei a mai arătat că, în mod normal, bărbaţii sunt mai hotărâţi şi mai rapizi, în timp ce femeile alocă mult mai mult timp când vine vorba de luarea unei decizii privind achiziţia unei case.

În plus, analiza RE/MAX Europe mai relevă că, în medie, europenii vizionează şapte proprietăţi pentru a decide care este cea mai potrivită. Există însă şi excepţii – 4% dintre locuitorii Europei analizează chiar şi 20 de case pentru a alege ceea ce li se potriveşte.

În topul celor mai pretenţioşi europeni, turcii şi britanicii sunt pe primele locuri. Aceştia vizionează cca. 10 locuinţe pentru a putea face o alegere, în timp ce germanii şi italienii nouă.

Românii, polonezii şi spaniolii vizitează cate opt proprietăţi pentru a putea lua o decizie. În Finlanda , însă, doar patru case sunt necesare pentru a se lua o decizie.

RE/MAX Europa a realizat acest studiu având un printre care Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia, Olanda.

Casa_remax

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.