Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Stiluri de amenajare a locuintei: Modern, Modern Minimalist si Industrial

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Revenim la descrierea celor mai des intalnite si populare stiluri de amenajare a locuintei, cu stilurile Modern, Modern Minimalist si Industrial.

Stilul Modern

Crearea Stilului Modern este atribuita unui grup de designeri europeni care au initiat Scoala de Design Bauhaus, in Germania, in 1919. Punctul central al filosofiei Bauhaus sustine ca forma si functia trebuie sa se imbine perfect, iar stilul Modern, care isi are radacinile in aceasta filosofie, este centrat in jurul liniilor clare, ce servesc in primul rand functiei si evita accesoriile si decoratiunile excesive ce se regasesc in multe alte stiluri.

Exista persoane care ar considera stiul modern ca fiind prea simplu, rigid si rece, dar el poate scoate in evidenta calmul si simplitatea, daca este proiectat si executat corect.

Stiul modern este ideal pentru apartamente si spatii mici, pentru ca are darul de a da senzatia de spatiu si creeaza impresia ca incaperea este mai mare decat in realitate. Texturile aplicate cu zgarcenie, formele indraznete, culorile neutre, accentuate de o singura culoare indrazneata, finisajele stralucitoare si echilibrul asimetric sunt trasaturile definitorii ale stilului modern.

Stilul_Modern1

Stilul_Modern4

Stilul_Modern3

Stilul_Modern2

 Stilul modern minimalist

Modern minimalist este un stil de o acuratete si simplitate duse le extrem: nimic prea mult, decorurile si fundalurile sunt curate si simple, culorile sunt stralucitoare si tusele ferme. Piesele de mobilier sunt forme geometrice clare: patrat, dreptunghi, cerc, dar suprafetele sunt curate, fara detalii, fara decoruri. Modern minimalist inseamna simplitatea in orice forma si forma simplificata.

In stilul minimalist , spatiile deschise, mari, aerisite si lumina naturala sunt obligatorii, iar fiecare piesa de mobilier este pusa in valoare: se alege o culoare neutra pentru interior, eventual un accent de culoare pentru a evidentia mobilierul si accesoriile, dar in general miza cade pe culori reci si alb sau bleu foarte deschis.

Interiorul minimalist, pentru a fi si functional, presupune si prezenta unor spatii de depozitare ascunse: nise mascate sau compartimentarea unor camere pentru depozitare.

Stilul_Minimalist7

Stilul_Minimalist6

Stilul_Minimalist5

Stilul_Minimalist4

Stilul_Minimalist3

Stilul_Minimalist2

 

 

Stilul_Minimalist1

Stilul Industrial

Partea cea mai interesanta este ca Industrialul nu a fost initial un stil, lansat dupa regulile artei si sustinut de bresle, ci un fapt: asa arata spatiul de lucru pentru o anumita categorie sociala. Pe parcurs a inceput sa-i fie apreciata lipsa de pretentii, suprafetele mai degraba utile decat placute, elementele arhitecturale scoase la lumina de tencuielile lasate intentionat neterminate si obiectele de mobilier reconditionate sau carora li s-a dat o noua viata prin refolosire intr-un scop nou. Pe masura ce a fost adus in lumina reflectoarelor s-a transformat intr-un trend si in zilele noastre este foarte probabil sa-l regasesti atat intre zidurile unei resedinte de multe milioane, cat si intr-o mica garsoniera de la periferie.

Exista in stilul industrial ceva din spiritul pur la muncii brute si pentru ca scoate in evidenta materialele simple si nepretentioase, decorarea unei case in acest stil poate fi atat de scumpa sau ieftina pe cat iti doresti sau te pricepi sa fie.

Trasaturile definitorii ale stilului sunt functionalitatea, piesele reconditionate sau refolosite in aranjamente noi, spatiile largi, deschise, piese de arta ultra-moderna, tusele de culoare indraznete, structurile metalice la vedere si pardoseli cu finisaje industriale.

Stilul_industrial1

Stilul_industrial3

Stilul_industrial2

Citeste despre alte stiluri de amenajare aici: Stilul Clasic, Clasic reinterpretat, Contemporan, Shabby Chic, Art Deco si ZEN.

Fotografii oferite de Interior Store.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.