Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Sticla anti-reflexivă, pentru o perspectivă mai clară

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Când lumina întâlneşte un material, interacţionează cu el în mai multe feluri: este reflectată în mediul de unde provine, se refractă (trece prin material), sau este absorbită de acesta.

Materialele transparente, ca sticla plană sau apa curată, lasă să treacă cea mai mare parte din lumina care cade pe ele, modificându-i traiectoria foarte puţin, şi reflectă doar o mică parte din ea.

Însă tocmai reflexia luminii pe sticlă, deşi mică prin comparaţie cu refracţia, este cea care face ferestrele să se comporte în anumite condiţii ca nişte oglinzi, scăzând astfel transparenţa, contrastele şi afectând capacitatea de a vedea prin ea.

sticla_antireflex
Sticla normala vs sticla anti-reflexivă. Sursa foto: http://www.prweb.com/

 

Create tocmai pentru a vedea prin ele, multe ferestre devin impracticabile odată ce se lasă întunericul şi se aprind luminile la interior. Tot din cauza reflexiei, vitrinele, create tocmai pentru a vedea bine înăuntru, îşi pierd impactul vizual sub soarele puternic sau pur şi simplu la lumina zilei, pentru că reflectă imaginea străzii.

Dacă se doreşte o transparenţă aproape de perfecţiune, contraste bune şi imagini de vis trebuie aleasă o sticlă tratată special pentru a nu reflecta imagini din mediu.

Desigur, dacă vă preocupă şi supraîncălzirea spaţiului, atunci trebuie să alegeţi o sticlă care combină proprietăţile anti-reflexive cu cele cu cele care ajută la izolare termică şi controlul solar.
Guardian Clarity este o sticlă anti-reflexivă creată pentru a creşte performanţele vizuale

Creată prin utilizarea celei mai avansate tehnologii de acoperire, Guardian Clarity este ideală pentru aplicații în care strălucirea şi reflexia excesivă creează un obstacol şi este de dorit o transparență deosebită.

Sticla anti-reflexivă Guardian Clarity ajută la pătrunderea unei cantități mai mari de lumină şi la reducerea reflexiei, deținând proprietăți optice remarcabile pentru fațade sau în cazul oricărei aplicații în care o vedere extraordinară reprezintă un avantaj. 

Clarity poate fi folosită pentru orice clădire rezidențială cu o priveliște uimitoare, datorită faptului că aceasta nu permite nici o reflexie.

În cazul în care arhitecții proiectelor rezidențiale doresc să realizeze combinația de transparență maximă și reflexie minimă și, în același timp, să îndeplinească reglementările locale în ceea ce privește claritatea performanței energetice, Clarity poate fi utilizat în combinație cu alte produse Guardian, cum ar fi ClimaGuard®.

Claritaty este potrivită și pentru balustradele din sticlă.

sticla_antireflex_Guardian_Clarity1
Sticla antireflexiva – vitraj rezidential
sticla_antireflexiva2
Sticla antireflexiva – vitraj rezidential
sticla_antireflexiva1
Sticla antireflexiva – balustrada
sticla_antireflex_Guardian_Clarity2
Sticla antireflexiva – vitrina
sticla_antireflex_Guardian_Clarity3
Sticla antireflexiva – vitrina
sticla_antireflex_Guardian_Clarity4
Sticla antireflexiva – vitraj hotel

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.