Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Specialistul feng shui: cum sa evitam sagetile otravite emise de formele arhitecturale agresive

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Din perspectiva feng shui, mediul inconjurator este plin cu un fluid invizibil, denumit chi sau qi, ce poate fi impartit in doua grupe majore: sheng chi si shar chi. Sheng chi este considerata energie favorabila, iar shar chi, energie nefavorabila, chiar ucigatoare.

In Feng Shui se discuta adesea despre notiunea de sageti otravite, care se refera la modul in care anumiti curenti de aer sunt directionati de catre formele inconjuratoare, astfel incat se transforma in shar chi/energie nefavorabila.

Sageata otravita, din perspectiva feng shui este un detaliu de arhitectura sau design care creeaza o forma ascutita. Aceasta forma poate directiona energie negativa catre ocupantii spatiului respectiv, cauzandu-le acestora diferite probleme : minore, de la un sentiment neplacut pana la o stare de iritare, sau majore, atunci cand expunerea este de lunga durata sau sageata este foarte mare, sub forma unei probleme de sanatate, relationala sau de cariera.

Sageti otravite mici

Adesea, in interiorul cladirilor de birou sau de locuit exista stalpi de rezistenta cu muchii ascutite, ce pot fi orientate catre biroul nostru, de exemplu. Pentru contracararea lor este suficient sa mascam zona ascutita, fie plasand computerul pe acea directie, fie plasand o planta mare, cu frunze bogate, care sa ne protejeze de sageata otravita pana la nivelul capului.

feng_shui_grinzi_aparente

Tot sageti otravite sunt considerate si corpurile de mobilier cu rafturi deschise : acestea se pot remedia prevazand usi de plexiglas sau umplandu-le cu bibliorafturi sau carti mari asezate cat mai in afara, pe linia raftului.

Daca sageata otravita vine de sus, ca in cazul grinzilor, si apasa deasupra capului nostru, este recomandat sa nu stam sub grinda, sau sa montam un plafon fals care sa o acopere.

In unele texte feng shui se recomanda fluierele de bambus sau artificii, ca si remedii minune, care fac grinda sa explodeze simbolic, dar practica a demonstrat ca acestea nu au efectul scontat.

Uneori chiar corpurile de iluminat pot trimite sageti otravite, fie din cauza spoturilor cu lumina puternica, fie din cauza formei ascutite. Una dintre clientele noastre avea deasupra patului din dormitor un candelabru foarte frumos, ornat cu o tepusa metalica in partea de jos, iar tepusa tintea catre mijlocul patului, exact spre locul in care ii dormea pisica. Desi i-am recomandat clientei sa inlocuiasca candelabrul cu o plafoniera rotunjita, aceasta ne-a luat sfatul in serios abia dupa ce i-au murit consecutiv trei pisici.

Sageti otravite mari

Formele de arhitectura exterioare, cum ar fi muchiile blocurilor invecinate, pergolele, stalpii inalti cu felinare puternice aflate in dreptul geamurilor noastre, pot fi alte exemple de sageti otravite.

feng_shui_BRD

In aceste cazuri ne putem feri de energiile negative amplasand pe exterior plante inalte cu frunze dese, fantani cu apa, ziduri decorative, obiecte din metal suspendate, suficient de mari pentru a ecrana influentele din afara. In interior putem folosi draperii mai groase la geamuri.

Una dintre situatiile cele mai grave este cea in care sageata otravita este indreptata catre usa de la intrare. In acest caz este imperios necesar sa protejam usa de shar chi, printr-o solutie inteligenta.

In functie de creativitatea proprie, putem sa nascocim si alte idei pentru remedierea sagetilor otravite, sau putem sa apelam la ajutorul specialistului feng shui.

Autor: Diana Roman, specialist feng shui international residential / business www.fengshui-studio.ro.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.