5 soluții pentru încălzire și apă caldă, când se întrerupe gazul, curentul sau se strică centrala

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Uneori gazul și / sau energia electrică se întrerup fără avertisment sau centrala se defectează, și atunci avem nevoie rapid de soluții pentru încălzire și apă caldă. Dacă locuiești la casă, probabil că ai un șemineu sau o sobă undeva pe proprietate, în jurul căreia să vă puteți organiza rapid. Un generator pe motorină este și el o soluție foarte bună, mai ales pentru locațiile izolate. La bloc este ceva mai dificil în privința încălzirii și a apei calde, pentru că de obicei ne bazăm pe contractele de furnizare în vigoare, dar nu este imposibil nici aici să găsim alternative instant, dacă intreruprile de gaz sau curent sunt de lungă durată.

Indiferent ce metodă folosești, asigură-te că detectoarele de monoxid de carbon și/sau de fum funcționează! Și nu uita să suni la compania de distribuție să anunți defecțiunea! În felul acesta poți afla și dacă este o problemă de minute/ore sau una mai mare.

1.Centrala s-a oprit subit? Ia legătura rapid cu compania de service

Știi ce este acela un tub Venturi? Sau la ce folosește un fluxostat? Care sunt cele mai frecvente părți ale centralei termice care pot ceda și de ce? Nici noi. De aceea este bine să ai la îndemână numărul de telefon al companiei care se ocupă de reviziile periodice ale centralei tale de apartament. Sună și programează o vizită rapid. Iar până se rezolvă, poți încerca una dintre metodele de încălzire și obținere a apei calde de mai jos.

Cum protejăm centrala termică cu condensare de efectele apei netratate

2.Lumânări. Și pentru iluminat și pentru încălzit

Sursa: https://www.familyhandyman.com

Focul, flacăra vie, este cea mai veche sursă de lumină și căldură de pe pământ, în afară de soarele însuși. Evident, te-ai gândit din primul monent la lumânări pentru iluminat, dar știi că le poți folosi și pentru încălzit?

Îți amintești de Egloo, încălzitorul de cameră pe care ți l-am prezentat acum ceva vreme? Ei bine, nu trebuie să cheltui bani pe un încălzitor de designer, ci poți improviza și tu așa ceva, dintr-un ghiveci de ceramică, lumânări și câteva plăci de gresie /faianță. Principiul de funcționare este pe cât de simplu pe atât de elegant: micile flăcări ale lumânărilor încălzesc ceramica, care va degaja încet căldura în cameră. Nu vei încălzi o cameră foarte mare cu acest sistem, dar te ajută cu siguranță în camere mici și la temperaturi nu foarte coborâte.

Fii atent unde plasezi încălzitorul, mai ales dacă în casă ai copii mici sau adulți neîndemânatici!

3.Reșoul / butelia pentru camping

Dacă s-a întrerupt doar gazul metan, un reșou electric sau o butelie pentru camping îți vor prinde foarte bine dacă le ai prin debara. Vei putea găti ceva mai mult decât sandwich-uri și cu siguranță vei avea la orice ora ceai și cafea/lapte calde. Cele 2 generează și căldură pe perioada utilizării, așa că obții alimente calde și o cameră încălzită.

Ai un încălzitor pentru terasă pe gaz? Este foarte potrivit în aceste momente, dar ai grijă și la aerisire!

4.Textilele

Echipamentul de camping și hainele groase devin brusc foarte utile în astfel de perioade, mai ales dacă trebuie și să vă adunați și să petreceți noaptea în aceeași încăpere pentru a păstra o temperatură acceptabilă. Organizează o noapte de campare în living, spre binele tuturor și fericirea copiilor: nu irosiți căldură încercând să încălziți toate camerele și cei mici pot petrece o noapte specială fără să plece măcar din casă.

Sursa imagine

5.Surse alternative de energie

Cel mai bine este, mai ales în zonele în care curentul se întrerupe frecvent, iar gazul nu există, să nu depinzi deloc de rețelele de distribuție gaz/curent. Acest lucru se poate realiza doar dacă îți asumi investiția inițială în sisteme de captare și utilizare a energiei solare sau eoliene. Cât poate costa un astfel de sistem poți vedea în acest material. Important este că odată pus în funcțiune, investiția se recuperează rapid și nu vei mai primi nici o factură în anii ce urmează.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!