Soluții pentru depozitarea și securizarea bicicletei acasă

suport pentru bicicleta
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Oricât de mult ne place ciclismul, sau chiar dacă nu (am cumpărat bicicleta doar pentru a constata că de fapt nu ne dorim asta) trebuie să găsim soluții pentru depozitarea și securizarea bicicletei acasă, sau cât mai aproape de casă. Ca și în cazul garării mașinii, avem nevoie să depozităm bicicleta în condiții optime în perioadele când nu o folosim.

Cu roțile sale murdare, ghidonul larg și cu tendința de a zgâria cam orice perete lângă care ajunge, bicicleta nu este un obiect tocmai simplu de găzduit. Pe de altă parte, bicicletele sunt tentante pentru hoți și pot fi afectate de intemperii dacă sunt expuse prea mult timp, așa că nu prea ne vine nici să le lăsăm afară.

Din fericire, producătorii de biciclete înțeleg dilema și vin cu o gamă destul de largă de soluții de securizare. Orașele înțeleg și ele problema, cel puțin cele din vestul Europei, și oferă din ce în ce mai multe soluții de garare în siguranță pentru biciclete.

Proprietarii de case își adaptează și ei proprietățile pentru a securiza vehiculele preferate, și chiar și în cazul apartamentelor, soluțiile sunt din ce în ce mai discrete și cu o estetică mai bună decât clasicul lanț legat de bara de pe casa scării.

Să vedem împreună soluții pentru depozitarea și securizarea bicicletei acasă și moduri inedite în care acestea se pot adapta soluțiilor noastre de locuit.

Depozitarea bicicletei in exteriorul casei

Depozitarea bicicletei la exterior poate însemna: curte sau scara blocului. În primul caz, bicicleta este complet expusă elementelor naturale, dacă nu cumva îi pui o husă, dar și potențialilor răufăcători. În al doilea caz – scara blocului – bicicleta este protejată și de elementela naturii și parțial de răufăcători, dar s-ar putea să deranjezi vecinii, mai ales dacă holul comun este mic.

Dacă nu ai construit o structură specială pentru bicicletă și nici nu o poți depozita în garajul mașinii, depozitarea în siguranță în afară casei se rezumă la ancorarea solidă a bicicletei de o structură fixă.

Asta presupune existența unui sistem de lanț sau cablu cu lacăt, pentru ancorarea de structuri existente – stâlpi, garduri, balustrade.  O soluție ingenioasă ar fi acest lacăt cu alarmă, care nu doar fixează bicicleta dar te și anunță sonor că lacătul ar putea fi tăiat.

Stender reglabil pentru bicicleta aici.

Depozitarea bicicletei în interiorul casei

Este cea mai sigură dintre aceste soluții pentru depozitarea și securizarea bicicletei acasă, dar pentru a aduce o bicicletă în interiorul casei, mai întâi trebuie să te asiguri că este curată. Și trebuie să te miști cu mare atenție odată ce ai intrat, pentru a nu agăța sau zgâria lucruri sau pereți.

Practic, în interiorul casei poți depozita cel mai simplu o bicicletă pe un hol larg sau pe balcon.  Și aici lucrurile pot fi modulate funcție de spațiul disponibil și obiceiurile voastre:

  1. Bicicleta poate sta foarte bine pe pardoseală, sprijinită de perete sau propriul picior de sprijin, dacă ai o suprafață utilă mare;
  2. Sau instalezi un sistem de agățare pe orice perete sau tavan disponibil și o ridici acolo, pentru a elibera pardoseala și partea de jos a camerei – de acest spațiu având nevoie familia. Există suporturi pentru depozitare bicicletă cam pentru orice tip de spațiu disponibil.

Dacă te hotărăști să suspenzi bicicleta pe un perete sau tavan, poți inslata suporturi multiple, pentru oricâte biciclete aveți și chiar și pentru alte vehicule cu utilizare sezonieră, cum sunt aceste trotinete electrice.

birou dormitor matrimonial
O camera multifunctionala, cu spatiu special pentru biciclete. Proiectul aici.

Construcții speciale pentru depozitarea bicicletei

Dacă nu ai un garaj și nu vrei să duci bicicleta în casă, o altă soluție este construirea sau cumpărarea unui adăpost special pentru ea. O idee este acest ingenios garaj pentru bicicletă, construit ca un sertar. 

Cu un astfel de adăpost dedicat, bicicleta este protejată de intemperii și este și ușor de luat la plimbare din nou, aflându-se la nivelul solului.

Dacă îi pui o încuietoare bună sau ai o cameră video sau un senzor de mișcare care are adăpostul în raza de acțiune, este protejată și antifurt.

garaj biciclete acoperis verde
Un garaj pentru biciclete cu acoperis verde. Proiectul aici.

Newsletter Sporul casei

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.