Solutii pentru amenajarea terasei - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Solutii pentru amenajarea terasei - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Solutii pentru amenajarea terasei

1. Piatra naturala – rezistenta, aspect primitor, cald. Poate fi taiata in diverse forme, iar modelele sunt exact atat de surprinzatoare pe cat le poate oferi natura.

terasa_piatra_naturala1

terasa_piatra_naturala2

Cum se procedeaza, vedeti aici: Cum amenajam o terasa cu piatra naturala

2. Lemnul natural – frumos chiar daca are imperfectiuni, cald si familiar la atingere, cumva lemnul face intotdeauna o impresie buna. Cateva mici dezavantaje: lemnul “lucreaza” in timp si s-ar putea sa apara ceva crapaturi sau scartaituri pe ici pe colo (dar acesta este farmecul lui, nu-i asa?) si va avea nevoie de intretinere periodica – functie de esenta aleasa si gradul de prelucrare initiala, veti afla cat de des.

lemn1

lemn2

lemn3Sursa foto: http://www.europarchet.ro

3. Placile ceramice  – rezistente, se intretin usor, au complexitate si costuri mici de montaj, precum si o intretinere foarte simpla, ceea ce le face una dintre cele mai cautate solutii pentru amenajarea terasei. Aveti grija sa alegeti modele nealunecoase in prezenta apei – daca terasa este descoperita.

gresie1

gresie2

4. Material compozit, pe baza de lemn si polimer – WPC ( Wood Plastic Composite) – este ideal pentru realizarea unei terase durabile, datorita rezistentei ridicate la flexiune, la intemperii si la apa, rezultand o durata de viata sporita si o intretinere usoara.

terasa_lemn2

terasa_lemn1

5. Pavele vibropresate –par simplu de instalat, dar si aici aveti nevoie de asistenta de specialitate. Sunt durabile, colorate in masa si practic indestructibile, mai ales daca terasa are si acoperis.

pavele1

pavele3

pavele-rezidentiale_739521_large

6.  Pavele din cauciuc – sunt extrem de usor de instalat (practic le asezati cu mana pe suprafata plana), costurile de achizitie sunt mici, iar copiii dvs vor avea imediat o suprafata sigura pentru orice fel de jocuri si nazbatii.

pavele_cauciuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Black Friday la saltele, mobilier, covoare

Somproduct ne oferă o avanpremieră a reducerilor oferite de Black Friday. Toate gamele de produse …