Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Soluții de zidărie pentru locuinţe verzi certificate: Ytong

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

YTONG este primul furnizor de soluţii de zidărie pentru Locuinţe Verzi din România, atestat de catre Romania Green Building Council. Blocurile de zidărie termoizolantă YTONG asigură performanțe energetice superioare care contribuie la o reducere a consumului de materiale de construcție pe șantiere.

Altfel spus, dacă folosim elemente de zidărie termoizolantă, nu mai sunt necesare produse precum polistiren sau vată minerală. Vezi aici cum reduci la minim punţile termice dintr-o clădire de BCA.

În plus, procesul de fabricaţie al acestor produse este unul sustenabil. Ce înseamnă asta?

Pentru sustenabilitatea în construcţii este nevoie de materiale eficiente energetic care au un ciclu de viaţă nepoluant – această implică procesul de fabricaţie, exploatarea, reciclarea sau reutilizarea produselor. Consumul de energie este eficientizat în timpul producţiei blocurilor YTONG: energia se recuperează. În fabrică YTONG de la Păuleşti se utilizează la maximum fiecare resursă disponibilă. Materiile prime se găsesc în natură, prelucrarea lor se face la o temperatura mai scăzută, iar materialul suplimentar rezultat în urma procesului de producţie este reintrodus în circuit.

Interesul pentru produse “curate” a dat naştere în cadrul YTONG ingineriei “Ciclul de viaţă”, care se îndreaptă spre responsabilitate în toate fazele existenţei produsului. Acesta înseamnă utilizarea unei cantităţi mai mici de materii prime, mai puţină energie folosită în procesul de producţie, ambalare, dar şi în procesul de reciclare. Scopul final este un randament ecologic ridicat al blocurilor YTONG.

În prezent 14 proiecte rezidenţiale din Romania, care includ peste 4300 de locuinţe, sunt certificate sau în curs de certificare în cadrul programului Locuinţe Verzi.

Romania Green Building Council este asociația non-profit care certifică proiectele rezidenţiale responsabile față de mediu și eficiente energetic din România. Asociația susține dezvoltarea industriei construcțiilor verzi la nivel local și sprijină în România schemele de certificare recunoscute la nivel internațional. Totodată dezvoltă și implementează un program de certificare locală pentru locuințele verzi.

Blocurile de zidărie YTONG au fost utilizate până acum în mai multe proiecte de birouri sau centre comerciale care au primit ulterior cele mai avansate certificări de tip LEED sau BREEAM.(Ambele sunt programe internaţionale de certificare a clădirilor verzi.)

„În România, încă din 2010, am fost alături de specialiștii care au proiectat prima casă pasivă certificată din România, amplasată la Politehnica București unde YTONG este soluția de zidărie aleasă pentru realizarea anvelopei.

casa_pasiva_Politehnica1
Casa Pasiva in incinta UPB Bucuresti. 
casa_pasiva_Politehnica2
Casa Pasiva in incinta UPB Bucuresti.

În Germania, Xella a dezvoltat recent casa M1 Energy Plusproiect descris pe larg aici – o clădire care produce mai multă energie decât consumă. Certificarea obținută acum de YTONG continuă această direcție,  produsele noastre oferind clienților soluții pentru clădiri verzi și pentru independența energetică a acestora în vederea încadrării în directivele 2020”, subliniază managerul Xella Ro, Marius Dragne. (Xella deține brandul Ytong).

M1
Casa M1 Energy Plus

Economiile mari la consumul de energie și costurile mai scăzute şi mai rare cu reparaţiile locuinţei, reduc substanţial costul lunar total de deţinere a unei locuinţe verzi în comparaţie cu o locuinţă standard.  Astfel, cumpărătorul are posibilitatea să investească inteligent într-o locuinţă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai sustenabilă, cu o valoare mai mare pe termen lung.

În plus, programul de certificare Locuințe Verzi oferă accesul la un produs financiar inovativ „Ipotecă Verde” cu o rată de dobandă redusă în cazul deţinerii unei locuinţe verzi certificate, oferit de către de Raiffeisen Bank.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.