Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Soluţii de (re)compartimentare a locuinţei: pereţii din BCA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Uneori, pentru a obţine mai mult spaţiu, este nevoie să te muţi. Alteori este suficient să recompartimenterzi locuinţa de care dispui pentru ca fiecare încăpere să capete sensul pe care îl doreşti, pentru circulaţii mai bune sau pentru mai multă lumină.

Demolarea pereţilor interiori (în cazul în care nu sunt pereţi de rezistenţă!) şi contruirea de pereţi noi sau de partiţii decorative sunt printre cele mai des întâlnite intervenţii de recompartimentare a unei locuinţe.

Pereţii cei noi se pot face din materiale diverse de construcţie, de la blocuri de zidărie la plăci de OSB sau gips carton, dar ideal este să nu aibă greutate foarte mare, mai ales dacă locuim la bloc, să fie uşor de uşor de pus în operă şi finisat, să izoleze bine fonic şi termic şi să se fie rezistenţi în timp.

Pentru pereţi portanţi şi pentru pereţi pe care vreţi să puneţi corpuri de mobilier suspendate

YTONG Forte este conceput pentru realizarea pereților structurali, iar spre deosebire de alte materiale cu această proprietate, au greutatea cea mai mică. În plus, asigură cel mai înalt grad de izolare fonică.

Produsul este recomandat pentru delimitarea camerelor sau pentru pereții care despart două apartamente. Prezintă o rezistență uniformă la solicitări mecanice permițând montarea pe perete a unor obiecte de mobiler mari. Asta ne ajută pentru că montarea corpurilor de mobilier în partea superioară a pereților aduce un câștig de spațiu în partea de jos a camerei. Variantele de grosime disponibile sunt de 25 și 30 de centimetri.

Ytong_contructie_zid

 

Pentru delimitări creative, de tip arcadă, cu spaţiu pentru acvariu sau tip raft

YTONG Design este o soluție care asigură un grad maxim de creativitate din partea proprietarilor. Produsele permit crearea de nișe, arcade, spații pentru acvarii, plante sau chiar biblioteci cu rol de separare a unor spații dintr-o locuință. YTONG Design este ușor de prelucrat și de debitat, iar punerea în operă este mult simplificată.

Produsul este ideal pentru delimitarea bucătăriilor și a zonelor din băi deoarece este permeabil la vapori și împiedică apariția mucegaiului, dar si pentru  realizarea de șeminee, deoarece este incombustibil, estetic și ușor de adaptat pentru orice proiect. Grosimea produselor variază între 5 și 7,5 centimetri.

Vedeţi aici idei creative de folosire să blocurilor de BCA în locuinţă, iar aici găsiţi o grădină amenajată exclusiv cu blocuri de BCA.

Ytong_delimitari_creative

 

Pentru cel mai rapid de construit perete interior

YTONG Interior XL este ideal pentru cei care doresc rapiditate în execuție și un consum minim de mortar. Datorită dimensiunilor specifice, duble pe înălțime, va fi nevoie de doar patru blocuri de zidărie YTONG Interio XL pentru a construi aproape un metru pătrat de perete. Timpul de execuție este cu 50% mai rapid, iar cantitatea de mortar necesară este redusă, datorită numărului redus de blocuri folosite pe metrul pătrat.

Ytong_pereti1

 

Pentru un perete interior clasic, cu proprietăţi termoizolatoare

YTONG Interio este soluția clasică pentru realizarea pereților interiori. Acest produs reprezintă raportul optim între proprietățile termoizolatoare, masivitate termică și accesibilitate. Produsul este disponibil în variante de grosime de la 10 la 15 centimetri.

Ytong_bucatarie1

Sursa: Ytong

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.