Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Solutie superioara pentru decorarea fatadelor: TDS standard cu silicon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Tencuielile decorative sunt produsele cele mai cautate pentru decorarea fatadelor. Preocuparea consumatorilor pentru eficienta energetica, precum si legislatia locala si directivele europene in vigoare, au determinat schimbari majore in piata materialelor de constructii. Lucrarile de reabilitate a fondului locativ existent au determinat o crestere semnificativa a vanzarilor de tencuieli decorative, de cele mai multe ori aplicate in sistem cu materiale de termoizolare. Astfel, segmentul de vopsele pentru exterior a scazut proportional. Aproximativ 20% din cererea de tencuieli decorative este generata de programul national de reabilitare termica a cladirilor vechi.

„Tencuielile decorative au atins o pondere de peste 80% din segmentul solutiilor decorative pentru exterior. Acest fapt a decurs din apetitul pentru termoizolarea fatadelor, fie ca vorbim de constructii noi sau de reabilitari. Mai mult, conform datelor din 2013, peste 50% din piata de termoizolare este generata de case unifamiliale nou construite. Reabilitarea blocurilor a generat numai 13,5% din totalul pietei, desi s-a vorbit cel mai mult despre ele”, declara Marga Carp, director marketing Duraziv. „Anul trecut am lansat tencuielile decorative DURAZIV cu Kauciuc Clima Protect® pe segmentul premium si DURAZIV Standard pe segmentul mediu. Continuam aceasta serie de investitii si imbunatatim formula DURAZIV TDS Standard lansand Duraziv TDS STANDARD cu Silicon, un produs de pe segmentul mediu in ceea ce priveste pretul de achizitie, dar cu caracteristici tehnice superioare”, adauga Marga Carp.

TDS Duraziv Standard cu Silicon a fost testata pe santiere, fiind considerata unul dintre produsele cele mai bune din prisma raportului calitate-pret. Prezenta siliconului in compozitia noului produs contribuie la cresterea rezistentei fatadelor. Emulsia siliconica reduce la minimum absorbtia de apa in suport, actionind ca o bariera ce permite peretelui sa respire, dar blocheaza apa la exterior.

Tencuiala este disponibila atat in varianta alba, cat si ca baza de colorare, fiind nuantabila in sistemul computerizat Duraziv ColorPRO, precum si manual cu gama de pigmenti solizi Duraziv Essenza.

„Stratul exterior al unei cladiri este cel mai expus in timp. Substantele chimice din aer, umezeala, praful, toate acestea actioneaza asupra cladirii si o afecteaza. Tencuielile au un dublu rol, protectie si decorare. Materialele aplicate peste placi termoizolatoare care nu sunt rigide difera substantial fata de cele care erau aplicate in trecut pe peretii din beton”, explica Marga Carp.Duraziv_Casa_tencuiala_exterioara_520
TENCUIALA DECORATIVA STRUCTURATA STANDARD CU SILICON

Fisa tehnica

TDS Standard cu silicon este un produs pe baza de dispersii organice si aditivi speciali care confera acestuia proprietati bune privind lucrabilitatea, aderenta, impermeabilitatea la apa si permeabilitatea la vapori, rezistenta la lovire, zgariere si uzura.

Caracteristici
– aplicare usoara
– aderenta buna la support
– pelicula impermeabila la apa si permeabila la vaporii de apa
– rezistenta buna la factorii de mediu: cicluri inghet/dezghet, intemperii, radiatii solare, umiditate, gaze industriale
– rezistenta la uzura, zgariere si socuri mecanice, avand elasticitate buna
– rezistenta deosebita la saponificare, putandu-se aplica pe orice suprafata minerala precum: tencuieli uzualede var-ciment, gleturi de ipsos, beton, placi de gips-carton, vopsele vechi rezistente la frecare si uzura

Nuante: alba sau transparenta. Tencuiala alba se poate utiliza ca atare sau colorata, iar tencuiala transparenta se utilizeaza numai colorata. Colorarea se poate realiza conform cartelelor DURAZIV, folosind pigmentii solizi superconcentrati DURAZIV Essenza sau in sistemul de nuantare computerizata. Sistemul de nuantare DURAZIV asigura finisarilor realizate cu DURAZIV TDS STANDARD CU SILICON rezistenta superioara la lumina si intemperii, culoarea pastrandu-si intensitatea mult mai mult timp.

Utilizare:
Finisarea decorativa si de protectie a suprafetelor minerale exterioare si interioare: sisteme termoizolante, tencuieli de var si ciment, beton, etc.

Aplicare:

Pregatirea suprafetelor
Suprafetele noi se lasa la maturat (sa se usuce) timp de minim 7 zile, in cazul termosistemelor, sau minim 28 de zile, in cazul tencuielilor minerale. Apoi se amorseaza cu DURAZIV AMORSA.
In cazul aparitiei eflorescentei, se actioneaza eficient pentru indepartarea acesteia, inainte de amorsare.
Suprafetele vechi, deja acoperite, care prezinta zone slab aderente sau cu defecte (exfolieri, fisuri), trebuie reparate prin retencuire. Suprafata reparata se lasa sa se usuce timp de 3-4 zile si se amorseaza ca si in cazul suprafetelor noi.

Pregatirea produsului
Se aplica ca atare sau cu dilutie de 1-2% apa, in functie de temperatura mediului la momentul aplicarii produsul se omogenizeaza inainte de aplicare

Mod de aplicare
Aplicare strat de fond:
se aplica un strat de DURAZIV PRIMER cu KAUCIUC®, colorat in aceeasi nuanta cu tencuiala decorativa, care are rolul de a ancora mai bine la suport produsul si de a stopa eventuala eflorescenta din suport

Aplicare tencuiala decorativa:
– se aplica intr-un singur strat, cu o gletiera din otel inoxidabil sau mecanizat, la o grosime egala cu granulatia tencuielii (1,5; 2,0 sau 2,5 mm) apoi se driscuieste (pe drept sau pe rotund) cu drisca din material plastic
– se aplica fara intrerupere, prin procedeul „umed pe umed”, pentru a se evita aparitia nadelor inestetice
– nu se recomanda a se reaplica local ulterior produs, cu scopul de a efectua reparatii si rectificari, peste o suprafata deja aplicata, deoarece zonele respective vor iesi in evidenta in aspectul general al finisajului
– temperatura de aplicare (a mediului): min. +10 C, max. +30 C
– temperatura suportului: min. + 5 C, max. +40 C
– umiditatea suportului: max. 12%
– umiditatea mediului: max. 70%
– curatarea uneltelor se face cu apa, imediat dupa aplicare

Atentie! Nu se aplica in conditii de umiditate ridicata (ceata, ploaie, ninsoare) sau cand exista pericol de ploaie sau inghet, pe vant puternic sau sub actiunea directa a razelor solare.
Tencuiala decorativa trebuie protejata de ploaie in primele 24-72 ore de la punerea in opera (functie de temperatura mediului).
Nu se aplica peste finisari realizate cu produse pe baza de solvent, var sau huma.
In cazul produselor colorate, se recomanda utilizarea aceluiasi lot de produs pentru realizarea intregii lucrari, pentru a se evita eventualele diferente de nuanta.
Nerespectarea instructiunilor de aplicare poate modifica aspectul si calitatea acoperirii.

Uscare: 4 ore uscare superficiala, 2-3 zile uscare totala

Consum:
– TDS cu granulatia de 1,5 mm: 1.3-1.7 kg/m²
– TDS cu granulatia de 2,0 mm: 1.8-2.4 kg/m²
– TDS cu granulatia de 2,5 mm: 2.5-2.9 kg/m²
Valoarea exacta a consumului se va determina in urma unei probe efectuate la fata locului.

Ambalare: ambalaje din polipropilena de 25 kg

Depozitare – Transport: in ambalajul original inchis etans, neexpus la intemperii, radiatii solare sau alte surse de caldura, la temperaturi intre +5 C – +30 C; risc de depreciere prin inghet.

Deseuri: reziduurile uscate constituie deseuri si se trateaza conform legislatiei in vigoare.

Natura riscurilor si recomandari de prudenta:
S2 – A nu se lasa la indemana copiilor
S24/25 – A se evita contactul cu pielea si ochii
S26 – In cazul contactului cu ochii, spalati imediat cu multa apa si consultati medicul
S46 – In caz de inghitire, a se consulta imediat medicul si a i se arata ambalajul (recipientul) sau eticheta
S7/47 – Pastrati ambalajul (recipientul) inchis ermetic si la o temperatura care sa nu depaseasca +5° C – +30° C

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.