Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

SOLETA – un concept de casa modulara sustenabila, made in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Soleta Zero Energy este o nouă familie de case modulare, sustenabile, creată de Fundația Iustin Capră pentru Inventică și Tehnologii Sustenabile. Fundația și-a propus să creeze case modulare, pe structură de lemn, pe care să ni le putem permite, atât în termenii achiziției inițiale, cât și ulterior, ca și consturi de întreținere. Modelul Soleta confirmă reușită acestei inițiative și combină strategii și tehnici a căror eficiență a fost dovedită în timp cu tehnologii de ultimă generație.

Forma casei amintește poate de o fermă sau un hangar de avioane, dar o privire atentă dezvăluie materialele atent alese pentru protective termică, precum și ferestrele uriașe, pentru a maximiza utilizarea la interior a luminii naturale. Pe timp de noapte, consumurile sunt reduse datorită utilizării sistemnelor de iluminat LED.

Soluțiile clasice deja cunoscute (termoizolație de înaltă performanță, suprafețe vitrate cu două camere și gaz inert, evitarea efectului de seră prin calculul umbririlor, folosirea aparatelor electrice clasă energetică A, etc) se aplică deja standard tuturor proiectelor Soleta. Pe lângă acestea, casa Soleta este concepută pentru a putea incorpora sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Forma interioarelor, precum și ferestrele, ajută la stimularea ventilației naturale în anotimpul cald. În anotimpul rece intră în acțiune ventilatoarele cu recuperare de căldură, pentru a refolosi aerul cald. Economiile de căldură sunt maximizate cu ajutorul sistemului de management a energiei, care monitorizeaza energie consumată, temperaturile și calitatea aerului.

Pentru economii la apă, sistemul de colectare a apelor pluviale va fi integrat direct în construcție.

Materialele de construcție non-toxice, integral reciclabile, provin integral din România, lacurile și vorpsele utilizate sunt eclogice, pe bază de apă.

La fabricația caselor SOLETA se produc cu până la 75% mai puține deșeuri în procesul de fabricație. În timpul montării caselor nu se generează deșeuri iar prin reducerea drastică a timpului de montaj scade cu până la 50% consumul de energie specific pentru această operațiune.

Informatii si imagini: Soleta .

soleta1

soleta2

soleta3

soleta4

soleta5

soleta6

soleta7

soleta8

soleta9

soleta10 soleta11

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.