Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Automatizările SMART HOME câștigă tot mai mult teren. Iluminatul inteligent și securitatea locuinței sunt cele mai căutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Sistemele de automatizare tip Smart Home câștigă tot mai mult teren mai ales în contextul în care, astăzi, cu toții suntem conectați la „Internet of Things” și cea mai mare parte din activitatea zilnică are loc în mediul online.

Astfel, conform datelor colectate de Hornbach, dacă în urmă cu 5 ani pe rafturile magazinelor sortimentul produselor destinate SMART Home era foarte mic, astăzi acesta ocupă un procent important.

Cele mai cerute sisteme destinate caselor inteligente sunt cele menite să automatizeze monitorizarea și siguranța locuinței, alături de cele create pentru controlul iluminatului ambiental.

Securitate inteligentă pentru locuințe

În ultimii 5 ani, piața produselor de securitate de tip SMART a cunoscut o creștere semnificativă datorită dorinței românilor de a proteja familia și bunurile din locuință, dar și evoluției continue a domeniului protecției locuinței, în general. Astfel, aceste sisteme au rolul de a preveni eventualele neplăceri, dar și de a transmite alerte în cazul unui incident.

“Când vine vorba de criteriile de alegere a unui sistem de securitate SMART, principalele aspecte luate în calcul de clienți sunt dimensiunile locuinței, bugetul alocat acestei investiții, marca produselor dorite și recomandările primite la raft”, spune Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.

Cele mai cumpărate produse SMART destinate siguranței sunt cele de monitorizare. Acestea permit vizualizarea de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, a interiorului și exteriorului locuinței. Suplimentar, un astfel de sistem transmite automat notificări atunci când cineva intră în casă, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de mișcare pot detecta o spargere sau intrare prin efracție, iar alertele transmise prin intermediul aplicației pot asigura un timp de intervenție rapid.

Sisteme alarmă antiefractie – sisteme clasice de alarmă și securitate a locuinței

Soneriile inteligente reprezintă un alt tip de produs SMART, tot mai accesat în ultima perioadă, care ajută la identificarea persoanelor aflate în fața ușii. O cameră cu detector de mișcare este montată în interiorul vizorului oferind o imagine clară a celor care sunt în fața intrării, iar atu-ul principal este că imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop.

În ultimii ani la Hornbach s-a observat o cerere tot mai mare și pentru încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu își doresc să mai folosească mereu chei tradiționale. Aceste încuietori SMART stochează mai multe combinații de coduri, sau chiar permit deblocarea încuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci și un plus de siguranță.

Iluminatul inteligent – Confort sporit, facturi mai mici și grijă pentru mediul înconjurător

Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanță, cu ajutorul unei aplicații mobile sau prin telecomandă, luminile dintr-o încăpere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar și atunci când proprietarii sunt la mare distanță. Totodată, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care să le emită becurile, totul putând fi programat din timp. Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul întrerupător.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomandă și o priză inteligentă. Becul este unul de tip LED, considerat în prezent cel mai economic și ecologic tip de iluminat, și poate avea dimensiuni diferite, cu lumină albă sau chiar colorată.

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tabletă) îndeplinind de la distanță rolul de întrerupător care controlează becurile. Acest lucru este posibil datorită aplicației instalate pe device-ul folositși a legăturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri și dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomandă este similar celui clasic, însă acesta funcționează cu baterii, poate fi amplasat oriunde și controlează mai multe becuri simultan reglând intensitatea sau nuanța luminii.

De asemenea, și priza inteligentă are rolul dea transforma corpurile de iluminat în unele SMART deoarece poate fi controlată de oriunde printr-o aplicație mobilă, sau de acasă prin telecomandă Bluetooth.

În acest moment există două categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se împart în cele care au senzori încorporați și cele care nu dispun de aceștia. Sistemele care se bazează pe senzori sunt cele mai avansate și utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de mișcare, dar și de analiză a luminii ambientale.

Acestea din urmă sting becurile atunci când în cameră există suficientă lumină naturală. În cazul sistemelor de iluminat inteligent fără detectori, becurile pot fi programate să se stingă sau să se aprindă în anumite momente ale zilei.

Material realizat cu sprijinul Hornbach România.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.