Sistemul de alarmă wireless – paznicul discret al casei tale

Siguranţa casei nu este una dintre priorităţile noastre zilnice  – deşi ar trebui – dar devine brusc o prioritate când plecăm pentru perioade mai lungi. Lăsăm cuiva o cheie pentru urgenţe şi dacă da, cui? Lăsăm pe vecina să ude florile? N-am reparat uşa la balcon şi acum lipsim 10 zile…Adolescentul familiei rămâne singur acasă de data asta…

De la simplele “închide centrala, verifică aragazul şi scoate tot din priză” de acum câţiva ani, securitatea în zilele noastre a ajuns o problemă ceva mai complexă decât răsucitul unei chei în broască. Informaţiile despre noi înşine pot circula nestingherit pe internet, de multe ori şi fără ştirea noastră, iar plecatul în vacanţă, mai ales de sărbători, poate constitui o invitaţie pentru anumite persoane.

Sistemul de alarmă potrivit casei şi nevoilor tale poate fi asemănat cu un majordom din secolele trecute, ţinând casa în ordine şi siguranţă până ce se intorc stăpânii, doar că în plus faţă de un majordom, este la datorie permanent, în toate punctele esenţiale ale casei şi te poate avertiza în timp real şi pe tine.

casa_pereti_sticla__zecc5
Obloanele – perfecte ca mijloace pasive anti-afractie, dar si pentru protectie solara. Proiectul unei case cu pereti de sticla.

Senzorul de mişcare – componentă vitală pentru sistemul de alarmă

Senzorul de mişcare este organul de simţ al sistemului tău de securitate, şi, dacă este setat corect, te va înlocui extrem de eficace, în cazul în care nu eşti acasă sau te odihneşti.

Senzorul singur nu este suficient, dar dacă este conectat la sistemul potrivit pentru tine, detectează fiinţe şi obiecte în mişcare şi trimite un semnal către centrala sistemului de alarmă. Aceasta, odată ce a primit informaţiile de la senzor, îndeplineşte o sarcină prestabilită: sună o alarmă sonoră sau trimite un semnal către proprietar şi/sau către o firmă de pază.

Cel mai des folosit tip de senzor este senzorul cu infraroşu (Passive Infrared=PIR), care este un sensor pasiv, ce detectează căldura corporală din câmpul său de acţiune.

Există senzori de mişcare atât pentru exterior cât şi pentru interior şi fiecare tip acoperă o anumită suprafaţă, sub un anumit unghi. Ce tip de senzori se folosesc şi în ce combinaţii se stabileşte de obicei cu un specialist.

Senzorii pentru exterior au o anumită imunitate, adică o sensibilitate puţin mai scăzută, ceea ce înseamnă că pentru animale sub sub o anumită greutate (de obicei 35-40 kg) de exemplu, senzorul infraroşu nu se va activa, evitând astfel trimiterea de alarme false.

Senzorii de mişcare pot fi conectaţi cu diferite tipuri de sisteme de alarmă pentru a detecta prezenţele neautorizate din curte, grădină sau parcare şi pentru a trimite semnal centralei de alarmă care va porni avertizarea sonoră şi îţi va trimite notificări pe telefon.

senzori-miscare-exterior
Senzori de miscare pentru exterior

Sistemul de alarmă wireless  – cel mai simplu de folosit

Pentru o casă sau apartament de dimensiuni mici-medii, un sistem de alarmă wireless este alegerea ideală:

  • Se poate instala uşor în spaţii gata amenajate
  • Instalarea sa nu presupune cunoştinţe şi abilităţi de specialitate, ci se poate efectua şi de către proprietar, urmând instrucţiunile sau un film cum este cel de mai jos.
  • Se poate inslata în locuri greu accesibile, nefiind nevoie de fire şi prinderi speciale – doar accesul la prize pentru centrală
  • I se pot adăuga componente simplu şi rapid
  • Cele mai performante dintre ele pot fi conectate şi astfel devin controlabile, prin intermediul telefonului mobil
  • Poate fi mutat într-un alt spaţiu la fel de uşor pe cât a fost de instalat.

Cele mai simple dintre aceste sisteme costă în jur de 300 lei şi se instalează extrem de uşor. Urmăriţi filmul de mai jos pentru lămuriri privind instalarea şi utilizarea, sau folosiţi numărul de telefon de pe acest site pentru informaţii şi îndrumări profesioniste.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.