Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

De ce merită să investești într-un sistem automatizat de control al luminii la tine acasă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Sistemele de iluminat controlate prin intermediul dispozitivelor electronice sunt ideale pentru proprietarii de locuințe pasionați de tehnologie, cei care își doresc să personalizeze foarte simplu casa ori apartamentul, dar și de cei care sunt preocupați un consum optim. Dacă te gândești să investești într-un sistem automat de control al luminii în locuința ta află în continuare câteva motive pentru care merită să faci un asemenea pas.

 Control total prin intermediul telefonului mobil

Un telefon mobil sau o tabletă este tot ceea ce ai nevoie ca să îți controlezi un sistem de iluminat modern și nu numai. Cu ajutorul unor aplicații speciale instalate pe telefon ori tabletă, poți să aprinzi lumina în toată casa, chiar dacă nu ești în locuință, să pornești centrala sau aerul condiționat, să cobori jaluzelele sau să activezi sistemul de siguranță. Nu mai trebuie să fii, sau să te întorci acasă, ci doar să îți treci de câteva ori degetele peste ecranul telefonului mobil sau tabletei.

Poți folosi aplicația dedicată pentru fiecare device pe care îl folosești, sau îți poți instala un sistem integrat pentru întreaga casă. Oriunde există instalat internet și electrocanisce sau dotări care se pot conecta prin WiFi, poți instala sisteme și aplicații de control de la distanță. Totuși, dacă îți instalezi mai multe electrocasnice sau dotări controlabile prin WiFi, fiecare cu aplicația sa, iar administrarea lor ajunge să fie prea complicată, gândește-te la un sistem inteligent de control a locuinței.

Sursa imagine aici.

Folosește becuri cu LED

Pentru un sistem de iluminat controlabil prin intermediul WiFi sunt ideale becurile LED pentru că unele permit și controlul intensității și culorii luminii. Poți opta pentru aplice, benzi, proiectoare, panouri sau spoturi LED. Obiectele de iluminat cu  becuri cu LED au avantajul că nu se încălzesc, consumă mult mai puțină energie decât un bec cu incandescență și nu emit noxe, nici dacă se sparg. Se pot folosi cu încredere în orice spațiu, atât interior cât și exterior.

Sursa imagine: pixabay.com

Creează o atmosferă plăcută

Un sistem automat de control al luminii nu doar că luminează o cameră, dar poate contribui eficient și la amenajarea respectivului spațiu. Se știe că nici o cameră nu este iluminată corect, dacă folosești un singur corp de iluminat în centrul tavanului. Ai nevoie de lumină de lucru, de citit, de accent sau de ambient, pentru a marca zone sau obiecte de artă și a deservi corect spațiile respective.  Și tocmai pentru că este vorba despre mai multe corpuri de iluminat în fiecare încăpere, alegerea intensității și temperaturii luminii nu se face la întâmplare. Consumurile, de asemenea, trebuie ținute sub control, și de aceea alegerea becurilor potrivite pentru fiecare zonă este importantă.

Dacă alegi becurile corect, vei putea să reglezi de fiecare dată lumina din cameră, în așa fel încât să creezi atmosferă de care ai nevoie ca să te relaxezi și să-ți lași creativitatea să se manifeste nestingherită.

Cum poti ilumina corect fiecare incapere din casa aici.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.