Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Nu renunţa la ideea de şemineu: există alternative pentru fiecare stil şi orice spaţiu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ai vrea să te bucuri de aspectul unui şemineu clasic, dar fără bătaia de cap a alimentării cu lemne, cu gaz sau a curăţeniei din jurul vetrei? Află că poţi opta pentru un şemineu electric, uşor de instalat în jumătate de oră, dar care oferă un aspect deosebit livingului tău.

Alternativă la şemineul pe lemne

Poate că ai stat în trecut în faţa unui foc adevărat arzând într-un şemineu tradiţional şi ţi-ai promis şi ţie unul, dar odată întors acasă ţi-ai reamintit că nu eşti deloc confortabil cu idea de a te ocupa constant de foc, de a curăţa vatra şi a căra cenuşa şi în plus ar fi imposibil să depozitezi lemnele necesare.

Nu eşti singurul, dar nici nu trebuie să renunţi complet la idea de şemineu, pentru că există alternative la şemineele clasice, cu lemne:  cele electrice, simplu de instalat, fără să fie nevoie de modificări şi amenajări speciale în casă şi sigur de folosit.

semineu-lemn-grilaj
Semineu electric cu lemn si marmura

Şeminee potrivite pentru orice stil de amenajare

Şemineele electrice se pretează oricărei amenajări, nu au nevoie de soluţii pentru evacuarea fumului, nu costă foarte mult şi arată cât se poate de veridic, unele dintre ele având inclusiv sunet specific focului arzând şi funcţie de încălzire a camerei.

Evident, nu este vorba despre flacără adevărată, dar sunt o alegere minunată pentru cei care nu au spaţiu foarte mult şi nici nu pot construi coşuri de evacuare, dar îşi doresc un şemineu.

Există şeminee gata montatate, cu tot cu elementele de  design, cum sunt aceste şeminee clasice, dar şi focare pe care le puteţi încorpora în amenajarea dorită.

Şemineul de colţ

Ai nevoie de tot spaţiul posibil, dar îţi doreşti şi aspectul cald al focului în living? Un şemineu poate ocupa destul de mult spaţiu, dar devine mult mai compact dacă foloseşti colţul camerei, adesea gol. Un şemineu potrivit pe colţ poate lumina şi încălzi camera şi, datorită poziţiei sale, poate mări vizual spaţiul disponibil.

Semineu de colt
Semineu de colt

Şemineu în stil clasic

Dacă îţi place mobila în stil clasic, atunci şemineele cu aspect de lemn, suple şi mereu elegante, îţi vor completa în mod fericit livingul şi vor da o notă aparte cu lumina şi căldura lor. Şi chiar dacă sunt în stil clasic, încorporează funcţii moderne, cum sunt încălzirea, controlul temperaturii şi al flăcării.

semineu-clasic-lemn
Semineu electric culoare stejar

Şemineu cu aspect rustic, de piatră şi lemn

Construit în stil tradiţional, acest tip de şemineu se livrează gata montat,  are aspect tradiţional, de lemn şi piatră, dar încorporează tehnologia zilelor noastre, care permite: controlul temperaturii, încălzirea unei încăperi de 37 mp, setări pentru luminozitate şi culori ale flăcărilor, are telecomanda şi chiar produce sunete specifice focului de lemne.

semineu-traditinal-piatra
Semineu in stil traditional din lemn si piatra

Şemineul consolă TV

Ei bine, aceasta este cu siguranţă o caracteristică pe care nu o putem asocia cu un şemineu pe lemne, şi anume montajul împreună cu sau în apropiere de aparatura electronică. Şemineele electrice sunt singurele care permit să aducem la un loc flacăra şi televizorul, putând astfel să ne bucurăm de ambele în acelaşi timp, în siguranţă.

Este o caracteristică importantă pentru cei care nu dispun de foarte mult spaţiu şi există atât în varianta de perete cât şi în varianta de colţ.

semineu-consola-tv
Semineu consola TV

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!